Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

AC Heating přináší informace o nových dotacích

Od 1.1.2012 běží v Plzni nový dotační program.

Rada města Plzně schválila Zásady pro finanční podporu přechodu z neekologických způsobů vytápění na ekologické zdroje vytápění ve městě Plzni. Cílem této systémové podpory je trvalé odstranění stávajících zastaralých topných zdrojů na tuhá paliva za kvalitní nízkoemisní způsoby vytápění na území města. Bližší informace.

Příspěvek, který činí 30.000,-Kč lze využít na instalaci ekologického zdroje tepla, například tepelného čerpadla.

Bližší informace o dotačním programu

Pokud byste měli zájem o bližší informace o tomto programu, obraťte se na nás, rádi se Vám budeme věnovat.


Informace pod čarou:
Dle našich informací, v moravskoslezském kraji poběží podobný program. Dokonce s dotací ve výši 60.000,-Kč. Bude se vztahovat pouze na výměnu kotle na uhlí za jiný kotel na uhlí. Bohužel. Ano, čtete správně.

Prý proto, že dříve lidi topili PET lahvemi a starými gumovkami ve svém původním kotli. Když si údajně koupí kotel s automatickým podavačem, už tam PETku, ani gumovku tak snadno nenarvou. Tímto krokem se tedy má snížit znečištění ovzduší. OK, v pořádku. Tepelné čerpadlo ale funguje také tak, že v něm gumovku ani PETku nespálíte a dokonce neprodukuje žádné emise. Proč se tedy na něj dotace nevztahuje?

Tristní to logika. Takto se zachází se státními prostředky.

Deformování trhu všelijakými pochybnými dotacemi, které se ohlásí, pak uvedou se zpožděním a nakonec se ze dne na den zruší jsou věci, které nás skutečně kupředu příliš neposunou. Stejně jako nelogicky přerozdělované peníze. Naopak, člověk by snadno mohl nabýt dojmu, že se jedná o skryté lobby, které má za účel kapsu daňového poplatníka provětrat, a to ve prospěch úzké skupiny dodavatelů kotlů na uhlí.

Technickou argumentací k tomuto tématu se již zabýval jiný článek na tomto fóru. Reakci ze strany náměstka Státního fondu životního prostředí nemá cenu dále komentovat.

Protože nám není lhostejné fungování našeho státu, vyzýváme každého, kdo má podobný názor, volejte na odpovědná místa – tj. Moravskoslezský kraj nebo MŽP a chtějte podat vysvětlení nebo návrh na změnu.

Informace k tomuto programu


Ing. Lubomír Kuchynka
www.ac-heating.cz
info@ac-heating.cz
775 211 408
AC Heating - tepelná čerpadla s invertorem
logo AC Heating - tepelná čerpadla s invertorem

Společnost KUFI INT je česká firma, která vyrábí a instaluje tepelná čerpadla AC Heating Convert AW. Naše tepelná čerpadla vytápí rodinné domy, bytové domy, školy, školky, administrativní budovy a průmyslové haly. Máme za sebou stovky instalací tepelných ...

 
 
Reklama