Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Úspora Vaší peněžence = terciární spalování

Pro vyznavače klasických krbů s krbovou vložkou, kteří chtějí využít nejen akumulačních možností krbu či krbové obestavby, ale i připojení na stávající otopnou soustavu a ušetřit tak další tisíce korun během topné sezony.

Novara 17 od HAAS + SOHN RUKOV s výměníkem vyniká svým nápaditým technickým řešením a svými unikátními parametry upoutá pozornost i nejnáročnějšího zákazníka o ekonomický a ekologický způsob vytápění. Celkový výkon krbové vložky včetně teplovodního výměníku je 17.4 kW, přičemž až 10.8 kW výkonu je předáváno do teplovodního výměníku. Při průměrně zatepleném prostoru lze vytápět až 320 m3 obytných prostor.


Samotný přitažlivý pohled do prizmatického a prostorného topeniště zastíní technické parametry. Především pomocí terciárního spalování je dosaženo účinnosti převyšující 90%, která garantuje mnohem menší spotřebu paliva ve srovnání s obdobnými výrobky s nižší účinností. Vzduch předehřátý na velmi vysokou teplotu je přiveden vzduchovými kanály do spalovací komory v místech, kde se může aktivně podílet na spalovacím procesu.

Tímto je proces spalování obohacen o potřebný kyslík, který zaručuje mnohem dokonalejší reakci s energetickým plynem, který se vyvíjí při samotném spalování. V praxi to znamená mnohem lepší využití energie, která by jinak zbytečně unikala komínem. Každý si pak snadno spočítá, že ušetří spoustu peněz na palivu.


Vyměnitelný výměník – univerzálnost použití : Jedinečnou předností krbové vložky Novara 17 s výměníkem je nová koncepce vyjímatelného výměníku, která nabízí jednoduchou možnost montáže a demontáže pro přestavění na teplovodní nebo teplovzdušnou variantu.

Proč právě účinnost 90% má být faktorem pro Vaše rozhodnutí? O čem vypovídá údaj účinnost? Ve své podstatě je to hodnota, která říká, jak efektivně dokážeme zužitkovat energii v palivu uchovanou. Pro názornost můžeme uvést jednoduchý příklad: při 50% účinnosti spalování musíme dodat téměř 2× tolik paliva než by v ideálním případě bylo potřeba. Ani firma HAAS+SOHN Rukov sice neumí vymyslet a vyrobit „perpetum mobile“, ale dokázala najít způsob, jak využít 90% z možného potenciálu. Pokud bychom převedli toto číslo na hodnotu peněz, zjistíme, že oproti běžným výrobkům lze ušetřit až 20% ročních nákladů na vytápění, což může být i několik tisícovek za rok.

 
 
Reklama