Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Pájený výměník tepla Alfa Laval získal prestižní ocenění na veletrhu Aqua-Therm Nitra

Společnost Alfa Laval, přední globální dodavatel technologií přenosu tepla, uvádí na trh novou řadu mědí pájených deskových výměníků.

Typ CB112 získal prestižní Čestné uznání za nejlepší exponát na letošním veletrhu Aqua-Therm, který se konal ve slovenské Nitře ve dnech 7. – 10. února 2012. Výměník zde prezentoval v rámci své expozice autorizovaný distributor Alfa Laval -společnost KP Mark s.r.o.

Výměníky nové generace – rozdíl hledejte uvnitř
Z vnějšku jsou sice nové modely téměř k nerozeznaní od předchozích, avšak uvnitř se skrývá tajemství inovativní konstrukce. Díky zvětšené teplosměnné ploše postačí pro stejný účel menší výměník. Vyšší tepelné účinnosti bylo dosaženo vylepšením profilu desek a novému asymetrickému uspořádání kanálů, které vytvářejí větší turbulenci. K nižší spotřebě energie přispívá i nové provedení distribuční oblasti s menší tlakovou ztrátou.

Pozitivní přínos pro životní prostředí
U nových pájených výměníků tepla řady CB je materiál využit efektivněji, stejného výkonu je dosaženo s menším počtem desek. Menší a výkonnější jednotka, nižší spotřeba energie , to vše má pozitivní přínos pro životní prostředí.

Nová generace výměníků CB je dostupná v různých konfiguracích a výkonech včetně asymetrických a symetrických typů desek. Řada CB tak nabízí vhodné výměníky pro každou aplikaci.

Stejné rozměry, snadná výměna
Protože mají nové výměníky CB30, CB60, CB110 a CB112 také stejné rozteče hrdel jako předchozí modely, nemusejí zákazníci, kteří budou chtít uspořit náklady s výkonnější jednotkou nové generace investovat do úprav stávajícího systému. Výměníky nové řady navíc nemají ostré hrany, což přispívá k větší bezpečnosti při jejich instalaci.

Výměníky CB30, CB60, CB110 a CB112 nahradí typy CB27, CB52, CB76/77, CB100 a AC120.

Nová generace - nová úroveň výkonnosti - nová řada výměníků CB od Alfa Laval.



Alfa Laval spol. s r.o.
logo Alfa Laval spol. s r.o.

Alfa Laval - výměníky tepla, vzduchové chladiče, kondenzátory a kompaktní předávací stanice tepla pro vytápění, chlazení, chladírenství, přípravu teplé vody, využití odpadního tepla, ohřev bazénové vody, solární systémy, chlazení olejů, lehký průmysl, ...

 
 
Reklama