Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Ropa bude k dispozici v dostatečném množství i v budoucnu

Aktuální výsledky geologických průzkumů jasně ukazují: Oproti prognózám skeptiků se svět bude ještě dlouhou dobu moci spolehnout na energii získanou z ropy.

Jak vyplývá z údajů zveřejněných odborným časopisem "Oil & Gas Journal", celosvětové ropné rezervy se opět za poslední rok zvýšily. Potvrzené zásoby této energetické komodity dosáhly počátkem letošního roku úrovně 1523 miliardy barelů. V porovnání s rokem 2011 se jedná o jejich růst o přibližně 3,6%.

To znamená, že stav objevených zásob v uplynulých 60 letech nepřetržitě stoupal, a to i přes skutečnost, že ve zmíněném období plynule rostla i spotřeba.

Opačným směrem se vydala spotřeba topného oleje, a to díky zlepšené energetické efektivitě tepelné techniky. Přechodem na olejové kondenzační kotle totiž zákazníci spotřebují až o 30% paliva méně.


NRG Group a.s.
logo NRG Group a.s.

Společně s našimi zákazníky věříme ve výhody, které nabízí topný olej a zemní plyn. Proto se staráme o čisté, spolehlivé a efektivní vytápění jejich domů a objektů tak, aby ušetřili svůj čas a peníze.

 
 
Reklama