Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

UNI KOMFORT automatické kotle na tuhá paliva HKS Lazar (4. díl OCEL)

Automatický kotel na tuhá paliva UNI KOMFORT s ocelovým výměníkem, retortovým hořákem a šnekovým podaváním paliva. Záruka 5 let na ocelový výměník kotle.

Automatický kotel na tuhá paliva UNI KOMFORT

UNI KOMFORT automatický kotel (16, 24, 34, 44 kW)

Společnost GAS KOMPLET zastupuje na českém trhu již 7. rokem, polského výrobce kotlů značky HKS Lazar. Protože se sortiment kotlů rozrůstá, rádi bychom vám představili jednotlivé typy produktů v malém seriálu o automatických kotlích na tuhá paliva.

Produktová řada kotlů UNI KOMFORT je určena především pro použití v rodinných domech a objektech s max. tepelnou ztrátou do 44 kW. Kotle UNI KOMFORT mají vodorovný ocelový výměník, který lze čistit i za provozu kotle, takže jej není třeba vyhasínat. Ve srovnání s litinovým výměníkem se ocelový výměník snáze čistí, méně na něm ulpívá polétavý popel a případné saze.

Kotle jsou osazeny litinovým retortovým hořákem a šnekovým podáváním paliva (tloušťka šnekovnice 5 mm). Kotel umožňuje spalování více druhů paliv. Ekvitermní regulace je ve standardním vybavení kotle, a lze k ní za rozumné peníze dokoupit i další rozšíření (např. EcoSTER 200 domácí panel pro ovládání kotle z obývacího pokoje má navíc i funkci pokojového termostatu). Varianta UNI KOMFORT plus je vybavena přídavným vodním roštem, který umožňuje ruční přikládání (bez příplatku).

Kotel UNI KOMFORT je certifikován jako kotel s automatickým podáváním paliva (dle EN ČSN 303-5). Vhodné palivo: černé a hnědé uhlí (frakce ořech II), dřevěné pelety.


Hlavní výhody:
+ dobrý poměr cena / výkon
+ ve standardní ceně ekvitermní regulace EcoMAX 800R
+ prodloužená záruka na výměník kotle 5 let
+ možnost spalování více druhů paliv
+ násypka 250 litrů (pravé i levé provedení)
+ široká servisní síť po celé ČR
Za příplatek:
+ hořák s otočnou retortou
+ pokojový panel EcoSTER 200
+ rozšíření na 3 nezávislé okruhy UV
+ větší násypka paliva (až 500 litrů)

Regulace EcoMAX 800R
Regulace EcoMAX 800R
Regulace EcoMAX 800R

  • české textové menu, jednoduchá obsluha
  • jeden okruh UV s ekvitermním řízením
  • řízení nabíjení bojleru TUV
  • hlídání množství paliva v násypce
  • elektronicky řízený výkon ventilátoru
  • možnost připojení pokojového termostatu, nebo pokojového panelu

Společnost HKS Lazar výrábí automatické kotle, krbové vložky a krbová kamna. Hlavní sortiment tvoří automatické kotle na tuhá paliva. V posledních letech se sortiment rozšířil o kotle na pelety a kotle na dřevo. Drtivou většinu sortimentu tvoří kotle s automatickým podáváním paliva.

Dovozcem kotlů značky HKS Lazar je pro český trh společnost GAS KOMPLET, která dodává i tepelná čerpadla vzduch/voda od českého výrobce TnG-air. Tepená čerpadla mají velmi dobrý poměr cena/výkon a dodávají se v široké výkonové řadě od 6 do 45 kW. Standardně jsou dodávána s elektro kotlem, ekvitermní regulací a režimem multi-unit. Samozřejmostí je české textové menu.

 
 
Reklama