Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Stropní systémy pro vytápění a chlazení

Stropní sálavé panely značky Zehnder fungují podle principu přírodního slunečního záření. Panely umístěné ve výšce 30 metrů poskytují příjemné a pohodové teplo až u podlahy. To vše při jedinečné energetické účinnosti.

Stropní systémy pro vytápění a chlazení, tepelný a chladící účinek stropních sálavých panelů Zehnder

Ta zařízení, která je možné použít k úspornému a účinnému vytápění budov, je možné použít také k jejich chlazení: Chladicím stropem protéká studená voda. Osoby a předměty v místnosti předávají na základě vyšší teploty své teplo zářením na strop. Současně také stoupá teplý vzduch místnosti nahoru na strop a zde předává své teplo chladicím stropním panelům. Ochlazený vzduch proudí zpět do místnosti.

Princip sálavého vytápění a chlazení se dá použít pro mnoho různých prostorů a budov. Systémy se stropními sálavými panely Zehnder se již desetiletí používají kvytápění prostorů s výškou 30 metrů.
Jejich oblast použití se vztahuje na všechny sféry. Stropní sálavé panely značky Zehnder se zvláště osvědčily při vytápění a chlazení výrobních a sportovních hal, prodejních prostor, kanceláří a veřejných budov, jako jsou školy a nemocnice. V inovačních stavebních projektech jsou už dlouho nepostradatelné.

  • Výrobní a skladovací haly
  • Sportovní haly
  • Výstavní a prodejní prostory
  • Kanceláře
  • Školy
  • Nemocnice

Výrobky značky Zehnder jsou tak rozmanité, jako Vaše požadavky na dokonalé vytápění nebo chlazení. Bez ohledu na to, jaké předpoklady musí splňovat správné klima: společnost Zehnder má řešení. Má také zkušenosti desetiletého vývoje tepelné a chladicí techniky.
Vyberte si ze široké nabídky vysoce kvalitních výrobků nevyžadující údržbu a s dlouhou životností.

  • Zehnder ZBN

    Stropní sálavé panely Zehnder ZBN vytápí a ochlazují budovu komfortně a účinně. Je možné je používat ve všech prostorech s výškami od 3 m do 30 m s možnou úsporou energie více než 40 % oproti jiným systémům.

  • Zehnder ZIP

    Stropní sálavé panely Zehnder ZIP je možné na základě modulární konstrukce pružně kombinovat a hodí se tak pro každou montážní situaci.

  • Zehnder Carboline

    Chladicí a topný systém pro rastrové stropy a stropy s rastrovými pásy se harmonicky zapojuje do prostoru a architektury.

  • Zehnder COMO

    Systém Zehnder COMO byl zvlášť navržen pro chlazení a vytápění prostorů a budov s běžnými výškami místností.

  • Zehnder Flatline

    Chladicí a topný systém pro rastrové stropy a stropy s rastrovými pásy se stará o správné klima za horka i chladu.


Zehnder Group Czech Republic s.r.o.
logo Zehnder Group Czech Republic s.r.o.

Společnost Zehnder nabízí - designové radiátory pro koupelny a obytné prostory, systémy řízeného větrání s rekuperací tepla, teplovodní stropní sálavé panely.

 
 
Reklama