Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Bytová stanice LOGOaktiv řízená online aplikací

Před začátkem topné sezóny zprovoznila společnost MEIBES nejmodernější systém řízení bytových výměníkových stanic LOGOaktiv pro „chytré“ telefony a osobní počítače.

V Praze Vinohradech, byla v letošním roce dokončena náročná rekonstrukce bytového domu, v rámci které byla pro regulaci vytápění a přípravu TV v každém bytě osazena bytová stanice LOGOaktiv 44/20 kW. Bytové stanice LOGOaktiv jsou vybaveny regulátorem Climatix 600, s připojením do koncetrátoru SCADA. Do koncetrátoru se přenáší všechny důležité informace o provozu stanice. Tyto informace se zpracovávají a převádí do uživatelsky příjemného prostředí pro mobilní telefony nebo počítač. Uživatel bytu tak může v jakémkoliv okamžiku nejen získat informaci o tom jaká je teplota v bytě a jak je nastaveno vytápění ale zejména tento stav aktivně ovlivňovat.

LOGOaktiv bytová stanice s regulátorem Climatix 600 Meibes

Pro mobilní telefony vybavené systémem Android si uživatel bytu instaluje do svého mobilního telefonu aplikaci LOGOaktiv. Po jejím spuštění se mu na displeji zobrazí informace o aktuální teplotě v bytě, režimu vytápění, cirkulace TV. Všechny hodnoty může jednoduše upravit nebo stanici celou přepnout do klidového stavu, kdy bude pouze udržovat nastavenou minimální teplotu (pro byty 16 °C)

Bytovou stanici je rovněž možné řídit přes počítač, kde kromě všech údajů, které má uživatel k dispozici na mobilním telefonu, může na počítači nastavovat časové režimy automatické regulace nebo vidět podrobné údaje o spotřebě.

V servisním modulu pak může správce objektu nebo servisní organizace vidět všechna chybová hlášení a data potřebná pro rychlý a přesný servis bytové stanice.

Více informací o bytových stanicích LOGOaktiv
Aalberts hydronic flow control (Flamco/Comap)
logo Aalberts hydronic flow control (Flamco/Comap)

Skupina Aalberts, Hydronic Flow Control: značky Flamco-Meibes-Simplex pokrývají široké spektrum inovativních systémů techniky zařízení budov od instalace u zdroje tepla přes jeho distribuci až po regulaci předávání. Společnost COMAP je expertem v systémech ...

 
 
Reklama