Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Grundfos doplňuje sortiment inteligentních čerpadel řady Magna 3

Díky doplnění sortimentu dnes Magna 3 přínáší funkce a benefity inteligentní komunikace, které doposud byly devizou průmyslových provozů a komerčních budov, i do menších soustav obytných objektů.


Magna 3

Společnost Grundfos nově od 1. 1. 2014 rozšířila svou řadu inteligentních oběhových čerpadel Magna 3, poprvé představených v srpnu 2012, o nové velikosti a provedení.

Novinkou ve výrobním programu jsou menší přírubové velikosti od jmenovitého průměru DN32 a premiéru mají i verze se závitovým připojením 1“ a 11/2“. V tuto chvíli pokrývá řada čerpadel Magna 3, se svými více než 200 verzemi provedení, množstvím nadstandartních funkcí a pozicí nejúčinnějšího oběhového čerpadla ve své třídě, širokou škálu aplikací ve vytápění, vzduchotechnice a chlazení, stejně jako v průmyslových aplikacích.

Magna 3 se svým rozsahem energetických indexů EEI 0,16 až 0,20 nejen splňuje, ale je opět o krok napřed vůči požadavkům evropské legislativy na účinnost jak pro rok 2013 (EEImax ≤ 0,27), tak i pro rok 2015 (EEImax ≤- 0,23).

Díky tomuto nabízí nemalé úspory pří záměně i relativně nově osazených čerpadel. Tohoto nárůstu účinnosti bylo mimo jiné dosaženo užitím vyspělého elektromotoru s rotorem s permanentními magnety, zdokonalením hydraulického designu čerpadla a autoregulačním systémem AutoADAPT.

Díky doplnění sortimentu dnes Magna 3 přínáší funkce a benefity inteligentní komunikace, které doposud byly devizou průmyslových provozů a komerčních budov, i do menších soustav obytných objektů.

Mezi tyto nadstandartní vlastnosti řady Magna 3 řadíme již zmíněný autoregulační systém AutoADAPT, který přizpůsobuje výkon čerpadla aktuálním požadavkům soustav, zabudované čidlo diferenčního tlaku a teploty či velký přehledný TFT display umožňující jak kompletní nastavení čerpadel, tak i zobrazení informací o veličinách od průtoku, přes aktuální pracovní bod, po kumulativní hodnotu předaného tepla soustavě.

Řada Magna 3 také disponuje tzv. funkcí „Flowlimit“. Jedná se o energeticky úspornou alternativu škrtícího či vyvažovacího ventilu za čerpadlem, kdy čerpadlo monitoruje dění v soustavě a zajišťuje nepřekročení nastaveného průtoku.

Spolu s možností ovládat a monitorovat čerpadlo dálkovým ovládáním Grundfos GO, jednoduchou instalací, snadnou údržbou a velkou spolehlivostí dokazuje řada Magna 3, že je společnost Grundfos právem největší a technologicky nejvyspělejší výrobce čerpadel na světě.

Schéma
Schéma
Rozsah
Rozsah


Grundfos Sales Czechia and Slovakia s.r.o.
logo Grundfos Sales Czechia and Slovakia s.r.o.

Roční produkce více než 16 milionů kusů čerpadel činí ze společnosti Grundfos jednoho z předních výrobců čerpací techniky. Grundfos se dlouhodobě zaměřuje na vývoj energeticky úsporných a účinných čerpadel. Součástí výrobního sortimentu jsou čerpadla ...