Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Průzkum zájmu o výměnu kotle na tuhá paliva

Středočeský kraj na základě jednání s ministerstvem životního prostředí o tzv. „kotlíkových dotacích“ provádí průzkum zájmu občanů Středočeského kraje o výměnu starého kotle na tuhá paliva.

Jedná se o nízkoemisní kotel splňující mezní úrovně emisí a minimální účinnost dle ČSN EN 303-5 emisní třídy 3 s max. výkonem 50 kW na uhlí, biomasu nebo uhlí a biomasu (tzn. samostatně na uhlí nebo biomasu anebo kombinace uhlí a biomasy) s plně automatickým přikládáním, který neumožňuje bez úprav ruční přikládání. Dotace by měla činit 50 % z pořizovací ceny nízkoemisního kotle, maximální výše dotace bude 40 000 Kč na jeden kotel.

Pokud máte zájem o pořízení kotle a vlastníte nemovitost na území Středočeského kraje, zašlete prosím Vaše jméno, příjmení a název obce na e-mail: stanova@kr-s.cz nebo hamzova@kr-s.cz, případně se obraťte na Váš obecní úřad.

Průzkum probíhá od 21. května do 4. června 2013.


Česká peleta, z.s.p.o.
logo Česká peleta, z.s.p.o.

Národní asociace Klastr Česká peleta zastupuje na českém a slovenském trhu stovku firem. Jsou jimi výrobci a prodejci kotlů a kamen na dřevo a dřevní pelety, výrobci a distributoři pelet, briket, dřeva a štěpky. Je poskytovatelem mezinárodní certifikace ...

 
 
Reklama