Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Ceník ESBE 2013/2014 platný od 1. 7. 2013

V ceníku jsou zařazeny novinky. Nejvýznamnější je inovace plnicích jednotek, dále čerpadlo, které nyní disponuje energetickou třídou A, index en. účinnosti EEI < 0,23. Čerpadlo sníží spotřebu el. energie až o 70 %.

S platností od 1. července tohoto roku vydáváme nový ceník ESBE 2013/2014. V ceníku jsou zařazeny novinky, které rozšíří možnosti řešení vodo-topo aplikací.

Nejvýznamnější je inovace plnicích jednotek, které rozšíří stávající výrobní řady LTC140 a LTC170 o řadu LTC260. Inovováno bylo čerpadlo, které nyní disponuje energetickou třídou A a má index energetické účinnosti EEI < 0,23. Čerpadlo sníží spotřebu elektrické energie až o 70 % v závislosti na typu instalace (toto řešení je patentováno). Z dalších inovací můžeme jmenovat přepínací ventily VZC, které postupně nahradí ventily VZA, a dále ventily VZD, které nahradí ventily VZB. Inovace spočívá v konstrukční úpravě kuželky ventilu. Ventil s touto úpravou je schopen pracovat s více znečištěným médiem. Zároveň se zvýšila i přítlačná síla servomotoru.

Zajímavou inovaci naleznete u regulátorů CRB, kde produkt CRB122 nahradil stávající CRB121 a CRB114 nahradil CRB113. Původně jednoduché regulátory se programově modifikovaly na regulátory s možností nastavení 7 denního programu, což si vyžádalo i instalaci vnitřních hodin, které předtím v regulátorech chyběly. Program regulací byl navíc rozšířen i o GSM modul CRB915 pro externí komunikaci. Pomocí tohoto modulu můžete ovládat regulátory, a tím i teplotu v místnost, i na dálku přes mobilní telefon.

Produktová řada ESBE byla dále rozšířena o solární sestavu VMD322, která je tvořena pouze termostatickými ventily a nepotřebuje ke svému provozu elektrické či jiné napájení. Účelem sestavy je upravit teplotně vodu ze solárního systému na konstantní teplotní výstup, který je následně využit pro různé aplikace dle volby zákazníka. K novým položkám patří i sestava VTR322 pro zajištění cirkulace TUV. Důležitou vlastností produktu je výsledná úspora energie – před osprchováním nemusíte odpouštět cca 6 l chladné vody.

Ceník 2013/2014 s platností od 1.7.2013 v PDF

 
 
Reklama