Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Instalace tepelných čerpadel s většími výkony

Díky širokému sortimentu tepelných čerpadel je oblast jejich použití velmi rozsáhlá. Tepelná čerpadla Alpha-InnoTec nabízí řešení pro úsporné vytápění všech typů budov.

Na následujících řádcích Vám představíme některé instalace v České republice.

Jedním z objektů, kde byla instalována tepelná čerpadla Alpha-InnoTec je rekonstrukce kancelářského a skladového areálu v Praze 9. LW 250A vytápějí tento objekt v kombinaci se solárními kolektory a jako bivalentní zdroj je zde použito CZT.

Dalším příkladem instalace je panelový bytový dům v Jablonci nad Nisou se 72 bytovými jednotkami, kde byla instalována kaskáda 3 tepelných čerpadel vzduch/voda pro vnitřní instalaci Alpha-InnoTec LW310. Tepelná čerpadla jsou připojena ke stávající otopné soustavě a slouží zároveň pro přípravu teplé vody.

V rámci snižování nákladů ve školách byla instalována dvě tepelná čerpadla SWP 670 země/voda s podporou solárních kolektorů v základní a mateřské škole Na Podskalí - Lukavec. Teplo ze země se zde generuje z celkem 24 vrtů o celkové délce 2,3 km. Instalací tepelných čerpadel se solárními kolektory se takto ušetří 66 % energie. Jako bivalentní zdroj v tomto případě slouží původní kotle na LTO.


Do novostavby tří bytových domů v Praze 5 - Dalejka bylo instalováno 12 tepelných čerpadel vzduch/voda pro vnitřní instalaci LW 250 celkem v šesti kaskádách.

Pro vytápění a přípravu teplé vody v tenisové a badmintonové hale Sprint - Brno byla instalována kaskáda 7 tepelných čerpadel vzduch/voda pro venkovní instalaci LW 330 A. Každé tepelné čerpadlo má výkon 33 kW. K tepelným čerpadlům jsou instalovány akumulační zásobníky s celkovým objemem 2000 l. Bivalentním zdrojem energie je elektrokotel.

Pro instalaci tepelných čerpadel Alpha-InnoTec do novostavby se rozhodli investoři při výstavbě tří bytových domů v Praze 5 - Dalejka. V tomto případě je instalováno 12 tepelných čerpadel vzduch/voda pro vnitřní instalaci LW 250 celkem v šesti kaskádách. Každá z kaskád tak dosahuje celkového výkonu 50 kW a pro nejchladnější dny v roce je instalován jako bivalentní zdroj elektrokotel.

Pro instalaci tepelných čerpadel do stávájící kotelny se rozhodli při rekonstrukci i obyvatelé panelového domu v Českých Velenicích. Do této kotelny byla instalována kaskáda složená ze dvou tepelných čerpadel vzduch/voda pro vnitřní instalaci LW 330. Každé tepelné čerpadlo má výkon 33 kW a bivalentním zdrojem je elektrokotel.

Bližší informace a referenční fotogalerie
ALPHATEC comfort systems s.r.o.
logo ALPHATEC comfort systems s.r.o.

Nabízíme řešení teplovodního vytápění a chlazení pomocí podlahových i stropních systémů. Elektrické topné kabely a rohože pro temperování i vytápění. Elektrická přímotopná i sálavá topidla. Tepelná čerpadla pro ohřev vody. Zónovou a centrální komfortní ...

 
 
Reklama