Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

CosmoTHERM U 25 - první automatický kotel na uhlí 4. třídy v ČR

Automatický kotel CosmoTHERM U 25 o jmenovitém výkonu 20 kW je prvním kotlem na uhlí v ČR, který byl oficiálně certifikován do 4. třídy. S účinností až 89 % a příkonem pouhých 74 W se jedná o jeden z nejúspornějších zdrojů na tuhá paliva, který lze v domácnostech využívat.

Kotel CosmoTHERM U 25 je dostupný výhradně v obchodní síti firmy GIENGER. Tento obchodní řetězec se specializuje na dodávky topenářského zboží přes síť proškolených montážních a servisních firem. V České republice má více než 60 vlastních poboček a spolupracuje se sítí 500 odborných montážních firem proškolených k instalacím tohoto produktu.

Kotle 4. třídy oproti 3. třídě mají celou řadu výhod. Zásadní rozdíl je samozřejmě o 20 tisíc Kč vyšší kotlíková dotace, v současné době dostupná ve Středočeském, Ústeckém a Moravskoslezském kraji. Pro uživatele je důležitou vlastností účinnost, která u kotlů 4. třídy může být až o 10 % vyšší než u běžných výrobků 3. třídy. Díky tomu lze ročně ušetřit 2 až 3 tisíce Kč na nákup paliva. Roční provozní náklady na hnědé uhlí ořech 2, pro které je certifikován, se u tohoto výrobku běžné pohybují v rozmezí 12 až 20 tisíc Kč.

Vývoj a výroba kotlů na tuhá paliva CosmoTHERM U probíhá u tradičního českého výrobce kotlů s více než 60-ti letou tradicí, ve firmě Benekov.

Pokud máte zájem získat dotaci 60 000 Kč na kotel CosmoTHERM U 25, najdete více informací na www.cosmotherm.cz nebo www.kotelnauhli.cz


GIENGER spol. s r.o.
logo GIENGER spol. s r.o.

Velkoobchod - topenářská, instalační, sanitární a klimatizační technika. Holding GC SKUPINA tvoří celkem 8 společností. Sortiment: plynové kondenzační kotle, kotle na tuhá paliva a biomasu, elektrokotle, otopná tělesa, koupelnové radiátory, ohřívače, ...

 
 
Reklama