Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Spirálové výměníky tepla řady ALSHE

Spirálové výměníky ALSHE pracují s tekutinami, které by jinak způsobovaly zanášení. Používají se v průmyslových aplikacích, v ČOV pro ohřev, chlazení, rekuperaci a pasterizaci kalů. jednotka vystačí s pouhou čtvrtinou čerpací energie.

Spirálové výměníky tepla řady ALSHE

Spirálové výměníky ALSHE bez problému pracují s tekutinami, které by jinak způsobovaly zanášení. Používají se nejen v průmyslových aplikacích, ale také v čistírnách odpadních vod pro ohřev, chlazení, rekuperaci a pasterizaci kalů. Výměníky ALSHE jsou zárukou dlouhé provozuschopnosti.

Ve srovnání s tradičním trubkovým výměníkem tepla zabere jednotka ALSHE pouze šestinu prostoru a vystačí s pouhou čtvrtinou čerpací energie. Tím jsou sníženy náklady nejen na stavební práce, čerpadla, ventily a potrubí, ale rovněž náklady na provozování. Vzhledem k tomu jsou výměníky ALSHE velmi atraktivním řešením.

Protiproudý tok pomáhá vyšším hodnotám přestupu tepla a výměník je možné provozovat pouze s nízkým rozdílem teplot. Tok po spirále zaručuje samočistící efekt a tím i nízké nároky na údržbu. Volitelná výklopná víka umožňují snadnou inspekci a v případě potřeby i rychlé manuální čištění.

Spirálové výměníky tepla řady ALSHE

Alfa Laval spol. s r.o.
logo Alfa Laval spol. s r.o.

Alfa Laval - výměníky tepla, vzduchové chladiče, kondenzátory a kompaktní předávací stanice tepla pro vytápění, chlazení, chladírenství, přípravu teplé vody, využití odpadního tepla, ohřev bazénové vody, solární systémy, chlazení olejů, lehký průmysl, ...

 
 
Reklama