Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Lázeňská kamna od ENBRy

Vnitřní povrch tanku garantuje vysokou odolnost proti mechanickému a tepelnému poškození. Pro ohřev plného 80 l zásobníku na teplotu 45 °C stačí 3 kg dřeva a doba ohřevu je cca 45 minut.

Přednosti lázeňských kamen ENBRA:
  • Těleso zásobníku: Korozní odolnost je zajištěna galvanizací povrchu tanku a instalací vyměnitelné magneziové anody.
  • Tepelná izolace: Tvoří ji minerální vlna o vysoké hustotě jako ochrana proti rychlému ochlazování ohřáté vody.
  • Elektrická instalace: Modely s elektrickým dohřevem ( BLE ) jsou vybaveny topným elementem 1kW s vysokou životností. Navržené rozměry a výkon topného elementu zajišťují dostatečnýohřev vody v celém objemu tanku při zachování vysoké účinnosti.
  • Vnitřní povrch tanku: Modely jsou temperovány v komorových pecích na 220 °Ca po odmaštění a oplachu demineralizovanou vodou glazovány při teplotě 830 °C, což garantuje vysokou odolnostproti mechanickému a tepelnému poškození.
  • Spotřeba paliva: Pro ohřev plného 80 l zásobníku na teplotu 45 °C stačí 3 kg dřeva a doba ohřevu je cca 45 minut. U zásobníku 115 l je spotřeba dřeva 6 kg a doba ohřevu 60 minut. Zásobník s objemem 150 l se ohřeje za 75 minut a spotřebuje k tomu 7 kg dřeva. Tyto hodnoty platí pro studený ohřívač a ohřev bez elektrického dohřevu. Při dalším ohřevu se doba zkracuje.
lázeňská kamna ENBRA BL, BLE

ENBRA, a.s.
logo ENBRA, a.s.

ENBRA, a. s. je lídrem v prodeji vodoměrů a v první trojce dodavatelů měřičů tepla. Nabízí sortiment tepelné techniky, vzduchotechniky, chlazení a fotovoltaiky. Je dodavatelem produktů i poskytovatelem služeb - patří k vedoucí trojici rozúčtovatelů nákladů ...

 
 
Reklama