Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Luxusní designové radiátory Cloud

Při navrhování luxusních radiátorů Cloud pro společnost Laurens vycházel designér Andrea Dipietromaria z půlkruhového hliníkového profilu, který se snadno kombinuje a zepředu působí "nadýchaným" dojmem - podobně jako mraky na obloze.

Cílem bylo vytvořit elegantní, jednoduchý a trvanlivý designový radiátor luxusního vzhledu. Všechny tyto parametry se podařilo do návrhu radiátoru Cloud zahrnout. Tělo radiátoru tvoří půlkruhové profily, které lze do sebe jednoduše zapojovat a vytvářet tak různé kombinace a velikosti. A protože se jedna o čistě montážní proces bez nutnosti svařování lze jednotlivé topné články kombinovat až po jejich finální úpravě. To umožňuje vytvářet originální kousky v nejrůznějších barevných kombinacích a tvarech.

Radiátor je vhodný pro nízkoteplotní systémy, podlahové vytápění a lze jej případně kombinovat s elektrickou tyčí. Otopné medium (voda) proudí pouze úzkou středovou sběrnicí která je ve vrchní a spodní časti zezadu propojena s dalším článkem. Díky vertikální poloze a zvolenému materiálu (hliník) je předávání tepla velice dobře zajištěno. Radiátor na zdi vytváří "komín" ve kterém se vzduch velice rychle zezadu ohřívá. Například výkon jednoho 1200mm vysokého článku radiátoru Cloud je při teplotním spádu 75/65/20°C úctyhodných 356 Wattů.

Luxusní designové radiátory Cloud Laurens

Nyní je možné sestavovat radiátory ze 7mi standardních výšek (600, 800, 1200, 1400, 1600, 1800, 2000mm) a spojovat až 10 článku vedle sebe tj. Od šířky 200 až po 2000mm. U výšek nad 1400mm jsme omezili počet na max. 5článků, kdy verze 1000x2000mm (šxv) poskytne maximální výkon 2719 Wattů. Rozměry "na míru" jsou samozřejmě po předchozí konzultaci možné.

Radiátory Cloud se připojuji speciálním podmítkovým kitem, kde přípravu tvoří klasické H-sroubeni s rozteči 50mm, které je schované ve zdi za radiátorem. Ten se pak dopojí nerezovými hadicemi vždy zezadu zespod do prvního a posledního článku sestavy, kde jsou i umístěny designové termohlavice a regulační sroubeni, které však není zepředu vůbec vidět.

Za zmínku stojí především originální povrchová úprava Laurens s „jemně kartáčovaným hliníkem“ – brushed steel - a nebo strukturální metalické barvy, které na povrchu radiátoru vytvářejí jemnou a na dotek příjemnou strukturu. Cloud lze osadit chromovaným madlem vyrobeným z mosazi. Díky tomu se z tohoto radiátoru stává luxusní koupelnový radiátor, který bude dominantou koupelny. Široká škála rozměrů umožňuje instalaci radiátoru jak horizontálně tak i vertikálně což potvrzuje, že Cloud je moderní radiátor, který uspokojí i toho nejnáročnějšího klienta.


Laurens Designové Radiátory
logo Laurens Designové Radiátory

Proč si vybrat radiátor Laurens? Radiátor Laurens je nevšední radiátor pro všední den. U radiátorů Laurens klademe již od roku 1993 důraz především na spojení designu a vysokého výkonu. Radiátory z řady "New Technology" mají nejen nadčasový design, ...

 
 
Reklama