Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Prostupy chrání vás i váš majetek

Prostupy kabelů a potrubí stavebními konstrukcemi, které jsou mnohdy nepřesně nazývané průchodky, by měli být poměrně podstatným bezpečnostním prvkem všech staveb.

Prostupy mají chránit objekty především před šířením požárů. Může se jednat o ochranu před požárem z vnějšku a zároveň před šířením požáru v rámci objektu. Jelikož průchody trubek a kabelů skrze zdivo jsou často hlavním zdrojem šíření požáru.

Dalším živlem, před kterým bezpečnostní prostupy chrání vaše stavby je voda a s ní spojená vlhkost. Prostupy jsou většinou vyráběny ve dvou základních tlakových hranicích. První skupinou jsou prostupy určené proti netlakové vodě do 0,5 bar (do 5 metrů vodního sloupce). A skupinou druhou jsou prostupy proti tlakové vodě nad 0,5 bar (do 5 bar, tedy od 5 do 50 metrů vodního sloupce).

Dalšími hrozbami pro narušení komfortu a bezpečnosti vašich staveb mohou být různé plyny, prach, či hluk. Proto je nabízeno mnoho různých druhů prostupů od mnoha různých výrobců, které se liší cenou a např. i délkou záruky.

bezpečnostní prostupytěsnící úcpávky potrubí a kabelů ve stavebních konstrukcích

GEROtop spol. s r.o.
logo GEROtop spol. s r.o.

Společnost GEROtop nabízí kompletní služby a produkty v oblasti primárních okruhů systému země X voda pro všechny druhy tepelných čerpadel na trhu. Ke kvalitnímu TČ patří i kvalitní příslušenství. Předejdete tak pozdějšímu zklamání a poklesu výkonu až o 100 %.

 
 
Reklama