Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nový inteligentní pohon čerpadel

Společnost KSB Aktiengesellschaft Frankenthal představuje poprvé na letošním veletrhu SHK v Essenu a IFH v Norimberku PumpDrive Eco, který je novým provedením systému regulace otáček, navrženým speciálně pro odstředivá čerpadla z oblasti vytápění a klimatizace.

Systém umožňuje snížit náklady na energii díky přizpůsobení čerpacího výkonu skutečné potřebě. Je dimenzován na specifická data čerpadel a motorů, což umožňuje úsporu času, který je potřebný pro uvedení jednotky do provozu.

Bezdrátový modul umožňuje uživatelům přes Bluetooth navázat spojení s iPhonem a komunikovat tak se systémem a konfigurovat nastavení podle potřeby. Aplikace tak zajišťuje snadnou údržbu čerpadla a jeho rychlé uvedení do provozu. Kromě toho umožňuje specifickou správu datových záznamů. Příslušnou aplikaci lze bezplatně stáhnout přes iTunes® Store.

„Wizard pro uvádění do provozu“ v aplikaci podporuje uživatele při nastavení provozu dle přednastavené žádané hodnoty, regulaci koncového nebo diferenčního tlaku. Rozhraní USB pro přímé připojení k PC umožňuje rychlou správu dat.

PumpDrive Eco lze instalovat přímo na motor, na stěnu nebo do rozvaděče. Je to jediný regulátor otáček, který může řídit kromě asynchronních motorů i synchronní reluktanční motory.

Více o novém inteligentním pohonu čerpadel

Čerpadlo Etaline s novým PumpDrive Eco

 
 
Reklama