Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nové regulátory ADEX od KTR

Souprava ADEX MIDI RC umožnuje stavebnicovým způsobem pokrýt řadu systémů s kombinací kotlů a různých topných větví. Výměna informací mezi regulátory probíhá bezdrátově, což snižuje nároky na montáž.

Společnost KTR s.r.o. už 20 let vyrábí regulátory ke směšovacím ventilům. Hlavně se zaměřuje na regulace ke kotlům, které vyžadují hlídat teplotu vratné i výstupní kotlové vody.
V dnešní době jsou to především kotle na tuhá paliva, především na dřevo. V nových projektech se ale také setkáváme s vícevětvovými systémy, které rozdělují dům na samostatně regulované sekce.

Souprava ADEX Midi-RC je určena pro řízení teplovodních topných systémů, které mají více topných okruhů regulovaných směšovacími ventily. Ke každému směšovacímu ventilu (topnému okruhu) se montuje jeden regulátor. Díky bezdrátovému přenosu informací mezi regulátory je montáž a obsluha soupravy velmi jednoduchá.

Počet regulátorů v soupravě se určí a objedná podle počtu topných okruhů. Regulační soupravou lze řídit až 6 topných okruhů. Regulátory zvládají řízení základního kotle, záložního kotle, nabíjení a vybíjení akumulační nádrže, popř. zásobníku TUV.

 
 
Reklama