Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Čerpadlo, které se učí vzory spotřeby teplé vody v domácnosti

Cirkulační čerpadla jsou určena pro cirkulaci teplé vody v rodinných domech a bytových jednotkách. Cirkulační čerpadla zajišťují okamžitou dodávku teplé vody pro uživatele.

Tato čerpadla umožňují několik nastavení. Při volbě čerpadla s non-stop 24hod. provozem čerpadlo pracuje neustále bez ohledu na potřebu teplé vody v domácnosti. Výsledkem je zbytečné plýtvání energií.

Grundfos Comfort s funkcí AUTOADAPT je vybaven sensory, které zaznamenávají případy odběru teplé vody v domácnosti. Během 14-ti denního cyklu umí určit, kdy bude domácnost potřebovat teplou vodu a přizpůsobí tomu chod čerpadla. Grundfos Comfort s funkcí AUTOADAPT pak běží třeba jen 3 hodiny denně namísto 24 hodin 7 dní v týdnu, což může znamenat i 96% úsporu nákladů na provoz čerpadla.


Grundfos Sales Czechia and Slovakia s.r.o.
logo Grundfos Sales Czechia and Slovakia s.r.o.

Roční produkce více než 16 milionů kusů čerpadel činí ze společnosti Grundfos jednoho z předních výrobců čerpací techniky. Grundfos se dlouhodobě zaměřuje na vývoj energeticky úsporných a účinných čerpadel. Součástí výrobního sortimentu jsou čerpadla ...

 
 
Reklama