Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Dodávka teplé vody za méně peněz

Cirkulační čerpadla jsou určena pro cirkulaci teplé vody v rodinných domech a bytových jednotkách. Cirkulační čerpadla zajišťují okamžitou dodávku teplé vody pro uživatele.

Inteligentní cirkulace teplé vody šetří energii a vaši penženku.

Cirkulační čerpadla umožňují několik nastavení. Při volbě čerpadla s konstantními otáčkami a non-stop provozem čerpadlo pracuje neustále bez ohledu na potřebu teplé vody v domácnosti. Výsledkem je zbytečné plýtvání energií.

Inteligentní čerpadla mají sensory, které zaznamenávají případy odběru teplé vody v domácnosti. Během 14-ti denního cyklu umí určit, kdy bude domácnost potřebovat teplou vodu a přizpůsobí tomu chod čerpadla. Cirkulační čerpadlo, které se řídí těmito sensory, pak běží třeba jen 3 hodiny denně namísto 24 hodin 7 dní v týdnu. Při ceně energie 5,5kč za 1kw/h to může znamenat i 96% úsporu nákladů na provoz čerpadla.

Čerpadlo GRUNDFOS COMFORT PM s funkcí AUTOADAPT

Cirkulační čerpadlo COMFORT PM s funkcí AUTOADAPT si zaznamenává doby odběru teplé vody v domácnosti a následně se spíná pouze v době, kdy je pravděpodobné, že domácnost bude teplou vodu potřebovat (např. ráno před odchodem z domu a odpoledne při návratu z práce v pracovní dny a v jinou dobu během víkendu).

Motor s permanentní magnety (viz. označení PM v názvu) poskytuje dlouhou životnost a ochranu proti chodu nasucho. Ovládání jedním tlačítkem na displeji čerpadla a snadné připojení do el. sítě díky ALPHA zástrčce urychluje urychluje a usnadňuje instalaci.

Cirkulační čerpadlo COMFORT PM  s funkcí AUTOADAPTCirkulační čerpadlo COMFORT PM s funkcí AUTOADAPT od společnosti Grundfos

Grundfos Sales Czechia and Slovakia s.r.o.
logo Grundfos Sales Czechia and Slovakia s.r.o.

Roční produkce více než 16 milionů kusů čerpadel činí ze společnosti Grundfos jednoho z předních výrobců čerpací techniky. Grundfos se dlouhodobě zaměřuje na vývoj energeticky úsporných a účinných čerpadel. Součástí výrobního sortimentu jsou čerpadla ...

 
 
Reklama