Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Ponorná čerpadla a měkký start

Motory běžných ponorných čerpadel pro čerpání podzemní vody způsobují při startu náhlou špičku v odběru el.energie. Tyto špičky jsou způsobeny vysokým počátečním točivým momentem motoru nutným pro rozběh čerpadla.

Ponorná čerpadla s tímto “okamžitým startem” vyžadují velké pojistky, aby nedošlo k poškození el.obvodu a tím i zastavení čerpadla. Při každém startu je navíc motor namáhán vzniklou tepelnou energií. Počet startů motoru za hodinu je proto omezen na určitý limit.

Ponorná čerpadla Grundfos SQ a SQE do vrtů s měkkým startem

Ponorná čerpadla Grundfos SQ a SQE jsou vybavena funkcí měkkého rozběhu motoru. Měkký rozběh umožňuje postupný náběh motoru čerpadla do plných otáček během cca 2 sekund. Čerpadla jsou tak vhodná pro přerušovaný provoz dodávky pitné vody, kdy počet startů motoru čerpadla není omezen.

Výhody měkkého rozběhu motoru čerpadla
  • Omezení vodních rázů a tlaku na vodovodní potrubí
  • Není potřeba vysoké el.jištění
  • Delší životnost motoru

Podívejte se na video na YouTUBE s ukázkou měkkého startu čerpadla SQ nebo SQE.

Ponorná čerpadla SQ a SQE

Ponorná čerpadla SQ a SQE jsou určená pro čerpání čisté vody z vrtů od průměru 3 palců. Josu ideálním řešením pro zásobování domácností vodou, přečerpávání kapalin z nádrží, závlahové účely a aplikace spojené s ochranou životního prostředí.

Čerpadla SQE jsou vybavena motorem s frekvenčním měničem. V setu s řídící jednotkou CU301 a 8l tlakovou nádobou je čerpadlo ideální jako řešení udržování konstatního tlaku v domácnosti.

Čerpadla SQ a SQE jsou vybavena ochranou proti běhu nasucho, vztlaku, přepětí, podpětí, přetížení a přehřívání.

Ponorná čerpadla SQ a sady SQE jsou zařazena do AKCE 2014 a v prodeji za zvýhodněnou cenu.



Grundfos Sales Czechia and Slovakia s.r.o.
logo Grundfos Sales Czechia and Slovakia s.r.o.

Roční produkce více než 16 milionů kusů čerpadel činí ze společnosti Grundfos jednoho z předních výrobců čerpací techniky. Grundfos se dlouhodobě zaměřuje na vývoj energeticky úsporných a účinných čerpadel. Součástí výrobního sortimentu jsou čerpadla ...

 
 
Reklama