Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Tepelná čerpadla země/voda s excelentním topným faktorem

V letošním roce přichází německá firma STIEBEL ELTRON s novou generací tepelných čerpadel země/voda pro rodinné domy.

Nové přístroje nahradí doposud nabízené kompaktní modely WPF4 - 16 E/cool bez ohřívače vody a WPC 5 - 13 / (cool) s vestavěným ohřívačem vody.

Novými společnými prvky obou typových řad jsou:
  • zvýšené topné faktory,
  • nový regulátor,
  • vysoká míra integrace,
  • snížení hlučnosti,
  • zlepšení transportních možností,
  • nový design.

Použitím nových modelů kompresorů Scroll, tepelných výměníků, speciálně vyvinutých pro tepelná čerpadla země/ voda, a vestavěných úsporných elektronicky řízených čerpadel primárního i topného okruhu bylo dosaženo zvýšení topných faktorů až o 0,4. Topný faktor 5,02, dosahovaný u varianty WPF/WPC 10, patří mezi nejvyšší na trhu, a to dle přísnější platné normy EN 14 511 (nikoli dle původní EN 255).

Nový ekvitermní regulátor přístrojů je vybaven ovládacím panelem s dotykovým otočným voličem a přehledným displejem. Vysoká míra integrace příslušenství tepelného čerpadla pomáhá zkracovat dobu montáže, omezuje nevhodnou volbu příslušenství a minimalizuje chyby při montáži.

Nový typ kompresoru, vyznačující se nízkou hlučností, ve spojení s dalšími protihlukovými opatřeními, jako jsou robustní konstrukce skříně přístroje se špičkovou protihlukovou izolací, zaručuje extrémně nízkou hlučnost tepelného čerpadla. Při vývoji přístrojů bylo myšleno i na snadnou přepravu na místo instalace.

Tepelná čerpadla typu WPC umožňují rychlé oddělení zásobníkového modulu od modulu tepelného čerpadla. Design přístrojů byl oceněn řadou prestižních cen (např. Red Dot Awards).


STIEBEL ELTRON spol. s r.o.
logo STIEBEL ELTRON spol. s r.o.

STIEBEL ELTRON nabízí technicky vyspělé produkty, které splňují nároky na ekologický i ekonomický provoz v oblasti elektrického ohřevu vody a vytápění, tepelných čerpadel a větracích systémů.

 
 
Reklama