Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Moderní kotle lidé nakupují po stovkách. Výběr toho nejlepšího nabídne FOR THERM

Středočeský kraj žije opět tento týden kotlíkovou dotací – o výměnu starého kotle za ekologičtější má zájem rekordní počet lidí.

Ať už získají příspěvek nebo ne, vybrat si budou moci brzy v pražských Letňanech na veletrhu FOR THERM. Kotle na biomasu, jejichž prodeje už loni předčily prodeje kotlů na uhlí, najdou návštěvníci na stánku Klastru Česká peleta. A osahat si budou moci také topivo: pelety, brikety a dřevo.

Čeho se letos dočkají návštěvníci pátého ročníku veletrhu vytápění a alternativních energií? Začátkem roku byly zakázány prodeje kotlů první a druhé emisní třídy a na jaře přišly zprávy o tom, že už loni se prodalo více kotlů na biomasu než kotlů na uhlí. Trend jasně směřuje ke zdravému a komfortnímu vytápění, které se stává novým standardem.

Stejně jako v sousedním Rakousku, i u nás úspěch kotlů na biomasu mají v rukou především inovátoři v jednotlivých firmách – čím vyšší komfort dokáží nabídnout, tím větší úspěch je čeká,“ komentuje vývoj topenářského odvětví Vladimír Stupavský, předseda Klastru Česká peleta. A kde jinde se seznámit s novinkami než na veletrhu FOR THERM, který začíná v úterý 16. září.

Klastr sdružuje výrobce dřevěných pelet, briket i kotlů na jejich spalování. Vystavují společně na rekordně velikém veletržním stánku, který má více než 200 m². Pro návštěvníky veletrhu je to tradičně výhoda – produkty mohou srovnat na jednom místě.

Co uvidíte na stánku Klastru Česká peleta?

Doslova premiéru bude mít na stánku Klastru Česká peleta kotel Easypell, který uvádí rakouská firma Eco Engineering na český trh od září. Pyšní se například regulačním systémem pro vysokou efektivitu spalovacího procesu, elektronickým zapalováním, automatickou regulací podtlaku nebo plynulou regulací výkonu.

Rekordmanem je dosud nejmenší kotel na pelety české výroby, jehož autorem je společnost PONAST. Je to automatický kotel KP 08 a vejde se i do těch nejmenších kotelen. Vedle kotlů na pelety budou k vidění také kotle na štěpku. První ceny na veletrzích po celém světě sbírá „energetický génius“ Hargassner ECO HK. Géniem ho činí unikátní úspora energie a nákladů za vytápění.

Nové modely kotlů a hořáků na více druhů paliv z biomasy ukáže Petrojet Multibio, Benekov představí modelovou řadu R svých kotlů na pelety a také řešení pro energeticky úsporné kotelny. Odborníkem na spojení vytápění biomasou s ohřevem vody ze slunce je Propuls Solar, na veletrhu můžete požádat o chytré řešení i pro váš domov. Automatická kamna italské výroby, které můžete zapojit do designového interiéru, představí na veletrhu prodejci z firem DUFA a epelety.cz.


Česká peleta, z.s.p.o.
logo Česká peleta, z.s.p.o.

Národní asociace Klastr Česká peleta zastupuje na českém a slovenském trhu stovku firem. Jsou jimi výrobci a prodejci kotlů a kamen na dřevo a dřevní pelety, výrobci a distributoři pelet, briket, dřeva a štěpky. Je poskytovatelem mezinárodní certifikace ...

 
 
Reklama