Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Jak si poradit s povinnou kontrolou plynového spotřebiče?

Českem v těchto dnech prolétla zpráva o enormním zájmu o tzv. kotlíkové dotace. Není divu, pokud vám úřad žádost schválí, do kapsy se vám může vrátit až 60 000 korun.

Vlastnit takové zařízení s sebou ale nese určité povinnosti a plnění. Pokud totiž ve své domácnosti či firmě využíváte plynový kotel pro vytápění nebo ohřev vody, jste podle energetického zákona povinni provozovat toto zařízení tak, aby se nestal příčinnou ohrožení života, zdraví a majetku. Jistotu vám dá pravidelná roční prohlídka, která vedle zvýšení bezpečnosti přináší také další výhody – prodlužuje životnost kotle, zvyšuje jeho účinnost a zároveň předchází možným poruchám. Pravidelná kontrola je důležitá také pro pojišťovny, které ji ověřují v případě, kdy dojde k pojistné události ve vašem objektu.

Nutností je získat servisní výkaz

Ten získáte po absolvování odborné kontroly, jež zahrnuje prověření všech částí plynového zařízení. Jejím výstupem je pak tzv. servisní výkaz, který dokazuje absolvování povinné prohlídky. Pamatováno je také na případy, kdy dojde k poruše nebo jinému problému s plynovým zařízením. V takovém případě může zákazník využít například havarijní linky, která je většinou zdarma k dispozici 24 hodin denně včetně víkendů a státních svátků.

Komfortně a především odborně

Energetické společnosti se k podpoře zákazníků staví čelem. Například společnost E.ON patří v České republice dlouhodobě k dodavatelům s nejširší nabídkou zákaznických služeb a bonusů. Od letošního podzimu nově poskytuje také službu E.ON Servis kotlů, která se postará o pravidelnou roční prohlídku vašeho plynového spotřebiče, případně zajistí výjezd technika v případě náhlé poruchy. Služba je k dispozici nejen stávajícím zákazníkům E.ON, ale také všem dalším domácnostem a firmám bez ohledu na jejich aktuálního dodavatele plynu. Služba je vhodná pro většinu plynových zařízení, jako jsou průtokové ohřívače nebo atmosférické a kondenzační kotle na plyn. Zahrnuje také kontrolu spalinových cest (komín).


E.ON Česká republika, s.r.o.
logo E.ON Česká republika, s.r.o.

Skupina E.ON je tradičním partnerem české energetiky. Na českém trhu působíme od roku 1998. Dodáváme elektřinu 1,2 milionu zákazníků a zemním plynem zásobujeme více než 220.000 zákazníků, a to převážně v jižních Čechách a na jižní Moravě.

 
 
Reklama