Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Automatické kotle HERCULES DUO a VULCANUS splňují 4. emisní třídu

Automatický kotel HERCULES DUO je v nabídce firmy VIADRUS již více než 5 let. Společně se svým mladším bratrem kotlem VULCANUS se stal jedním z nejprodávanějších automatických kotlů na českém trhu.

Ve firmě VIADRUS ví, že každý výrobek, ať je sebelepší, musí neustále zdokonalovat. Z kombinovaného kotle pro ruční a automatický provoz ve 2. emisní třídě, který stál na začátku, se po inovaci v roce 2013 stal plně automatický kotel ve 3. emisní třídě a v letošním roce se zlepšením spalovacího procesu může VIADRUS pochlubit u kotlů HERCULES DUO a VULCANUS již 4. emisní třídou.

Základ kotlů HERCULES DUO a VULCANUS tvoří litinové těleso nejpopulárnějšího ručního kotle HERCULES U26. Toto těleso je postaveno na dvouplášťový zavodněný ocelový podstavec, který díky své jedinečné konstrukci zvyšuje účinnost kotle. Litinový retortový hořák vlastní výroby umožňuje spalování jak hnědého nebo černého uhlí, tak i dřevěných pelet bez zásadních a náročných zásahů do konstrukce hořáku.

Další výhodou automatických kotlů je komfort při obsluze, který se blíží komfortu obsluhy plynových nebo elektrických kotlů. Velikost zásobníků umožňuje doplňování paliva jednou za dva až tři dny. S tím je spojena velikost popelníku, který je dimenzován na dvoudenní provoz. Kotle se vyrábí ve čtyřech velikostech. Od nejmenšího 4-článkového s nastavitelným výkonem 6,0 – 21,0 kW a účinností až 84,2 % pro černé uhlí, 83,1 % pro hnědé uhlí a 87,3 % pro dřevěné pelety, po 7-článkový s nastavitelným výkonem 10,5 – 35,0 kW a účinností až 87 % pro černé uhlí, 89 % pro hnědé uhlí a 87,5 % pro pelety.

Varianta připojení automatického kotle
Varianta připojení automatického kotle
Automatický litinový kotel

Uvedení kotle do provozu smí provést jen firma s oprávněním, což je rozhodující pro záruční dobu 15-ti let na litinový výměník a 24 měsíců na zbývající části kotle. Důležitým prvkem pro provoz kotle je použití správného paliva. Při použití jiného než schváleného paliva výrobce negarantuje dosažení uváděných technických parametrů. Dalším rozhodujícím faktorem bezproblémového chodu kotle je správné hydraulické zapojení. Jeden z příkladů je uveden na obrázku.

Na stránkách Viadrus.cz je možné najít další způsoby napojení automatických kotlů.

 
 
Reklama