Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Ekologický a ekonomický zdroj tepla - teplovodní krbové vložky

Teplovodní krbové vložky jsou ekologický a ekonomický zdroj tepla pro celý dům, díky kterému lze významně ušetřit na spotřebě plynu nebo elektrické energie, a tedy na celkových nákladech na vytápění.

Teplovodní krbové vložky vyrobené z jakostní kotlové oceli tloušťky 4 mm mají vysokou účinnost spalování, maximální výkon do ohřevu vody, snadno se čistí pomocí jednoho ze tří servisních otvorů, mají vyjmutelné tvarovky topeniště a snadný přístup pro čištění trubkového výměníku zevnitř krbové vložky. Dvojité prosklení krbových dvířek a spodní deflektor z akumulačního materiálu LACfire napomáhají zvyšování teploty spalin, čímž zvyšují účinnost spalování a ohřevu vodu v teplovodním výměníku o celkovém objemu 100 l. Dále jsou tyto teplovodní krbové vložky tepelně izolovány zdravotně nezávadnou minerální vatou, odolnou do 1050°C a jsou vybavené integrovanou bezpečnostní dochlazovací smyčkou.

Kvalitní teplovodní krbové vložky FLAMEN s výměníkem mají vysokou účinnost 87% a jsou vybaveny chladicí smyčkou. Chladicí smyčka tvoří spolu s termostatickým ventilem bezpečnostní zařízení, jehož funkcí je zabránit nadměrnému přehřátí vody v teplovodním výměníku, např. v případě výpadku elektřiny a tedy i čerpadla.

Teplovodní krbové vložky jsou dodávány v čelním bezrámovém provedení s dvojitým prosklením.

Teplovodní krbové vložky zastupuje ve firmě FLAMEN řada DONAU. Jedná se o střední krbové vložky s šířkou prosklení 700 mm.

Základní technické parametry krbových vložek DONAU jsou:

Regulovatelný výkon: ~ 9 - 15 kW
Nominální výkon:13,5 kW (9,5 kW voda / 4 kW vzduch)
Účinnost:87 %
Vytápěný prostor:~ 100 - 300 m3
Min. průměr komínu:180 mm
Přívod externího vzduchu:Ø 120 mm
Designový obezdívací rám:4x45
Spotřeba paliva4,1 kg/hod

FLAMEN Czech Republic, s.r.o.
logo FLAMEN Czech Republic, s.r.o.

FLAMEN je výhradním prodejcem designových závěsných krbů ROCAL (Španělsko) a sálavých akumulačních kamen NORSK z mastku (Norsko). Od roku 2013 vyrábí krbové vložky vlastní značky FLAMEN. Všechny krby i kamna dodává včetně instalace zákazníkům po celé České ...

 
 
Reklama