Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Světová premiéra u lídra trhu v průmyslovém vytápění

Pod mottem „inteligentní účinnost“ představuje společnost Schwank své novinky topný systém tetraSchwank a novou aplikaci regulace vytápění

Na letošním veletrhu ISH, společnost Schwank - jednička na trhu v energeticky úsporných infrazářičích pro průmyslové vytápění, téměř kompletně přepracovala a rozšířila sortiment produktů pro průmyslové využití ve znamení nové vyhlášky EnEV úspory energií. Výstavní program zahrnoval světlé i tmavé infrazářiče, teplovzdušné vytápění, kondenzační techniku, systémy rekuperace tepla a aplikace pro flexibilní regulaci vytápění. Pod heslem „inteligentní účinnost“ – inteligentní řešení vytápění budoucnosti“, společnost Schwank představila své portfolio produktů pro průmyslové vytápění budoucnosti.

tetraSchwank: kondenzační technika zvyšující účinnost vytápění

tetraSchwank je kondenzační systém rekuperace tepla. tetraSchwank je přímo instalován do systému odvodu spalin tmavých infrazářičů Schwank a využívá energii obsaženou ve spalinách pomocí protiproudého ventilátoru podporovaného kondenzační technikou. Získané teplo je okamžitě navráceno do vytápěného prostoru haly. tetraSchwank také umožňuje přivádět a ohřívat čerstvý vzduch do prosotoru haly. Nedávno byl realizován v Německu největší projekt postavený na systému rekuperace tepla právě s použitím technologie tetraSchwank. Projekt pro společnost Daimler AG využívá tmavé infrazářiče calorSchwank a kondenzační technologii tetraSchwank na ploše 79.000m².

Kontrola vytápění: inteligentní řízení a regulace

S novou aplikací „heatControl“ primárně šetříte čas. Aplikací lze ovládat infrazářiče Schwank. heatControl umožňuje uživatelům regulovat topný systém z libovolného místa na světě a být maximálně flexibilní. Podmínky jsou velmi snadné, stačí mít k dispozici mobilní telefon, žádné rozšíření regulátoru teploty není potřebné. Systém je vyvinut speciálně pro infrazářiče společnosti Schwank a je zde možné nastavit několik programů vytápění. Je tedy možné kontrolovat, monitorovat i řídit vytápění prostorově oddělených hal či staveb pouze díky této aplikaci.


 
 
Reklama