Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Maximální energetická účinnost díky novému výměníku Alfa Laval T8

Nový rozebíratelný výměník tepla Alfa Laval T8 nabízí skvělou rovnováhu mezi optimálním výkonem, kompaktními rozměry a spolehlivostí.

Alfa Laval T8 je vybaven převratnými inovacemi, jako je distribuční oblast Alfa Laval CurveFlowTM, systém uchycení těsnění Alfa Laval ClipGripTM a unikátní kolmé rohové vedení desek. Díky těmto inovativním řešením nastavuje nové standardy pro minimalizaci provozních nákladů v oblastech vytápění i chlazení.

Vysoká energetická účinnost a kompaktní rozměry
Díky svým kompaktním rozměrům – výšce menší než 1 m – a připojením průměru 80 mm, je T8 ideálním rozebíratelným deskovým výměníkem tepla nejen pro vytápění a chlazení, ale také pro množství průmyslových aplikací jako je např. kogenerace, zpracování kovů, výroba elektrické energie, strojírenství, chlazení provozních médií, chlazení motorů a výroba polovodičů.

“V unikátní konstrukci a jednoduchosti T8 se snoubí to nejlepší z 80letých zkušeností společnosti Alfa Laval na poli rozebíratelných deskových výměníků tepla,” poznamenává Johan Snarberg, Product Portfolio Manager Alfa Laval.

Inovativní výměník tepla T8 přináší unikátní konstrukci distribuční oblasti Alfa Laval CurveFlowTM s ještě lepší distribucí médií na desku a větší tlakovou ztrátou na efektivní teplosměnné ploše. Díky tomu je možné navrhnout výměníky s menším počtem desek. Tím je dosaženo kompaktnějších rozměrů a snížení nákladů na údržbu. Lepší distribuce médií zajišťuje vyšší energetickou účinnost a snižuje zanášení. Tím je omezeno riziko růstu nákladů na energii ve spojitosti s vyšším výkonem čerpání kompenzujícím vyšší tlakovou ztrátu.

Jednoduchá a bezpečná údržba
Výměník T8 využívá nový systémem uchycení těsnění bez použití lepidla Alfa Laval ClipGrip™. Těsnění při údržbě zůstává přesně na svém místě, čímž se snižuje spotřeba náhradních dílů (výměna těsnění z důvodu jeho poškození) a zkracuje se čas montáže. Nově navržené rohové vedení navíc zajišťuje perfektní slícování svazku desek bez ohledu na počet desek uvnitř a umožňuje rychlejší skládání jednotky při provádění údržby.

Ucelené portfolio servisních služeb
Alfa Laval poskytuje ucelené portfolio servisních služeb během celé doby životnosti vašeho zařízení - od instalace a uvedení do provozu přes provádění údržby a monitorování zařízení v provozu až po repasi a případnou přestavbu. S naší celosvětovou sítí vysoce kvalifikovaných servisních techniků a autorizovaných servisních partnerů jsme připraveni vám kdykoliv poskytovat profesionální servis a odborné rady.

Další informace o novém rozebíratelném výměníku tepla Alfa Laval T8.


Alfa Laval spol. s r.o.
logo Alfa Laval spol. s r.o.

Alfa Laval - výměníky tepla, vzduchové chladiče, kondenzátory a kompaktní předávací stanice tepla pro vytápění, chlazení, chladírenství, přípravu teplé vody, využití odpadního tepla, ohřev bazénové vody, solární systémy, chlazení olejů, lehký průmysl, ...

 
 
Reklama