Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Výhody kvalitních krbových kamen s nejmodernějším spalováním na trhu

Plánujete pořízení krbových kamen nebo krbu? Doporučujeme se zaměřit na kvalitu kamen a jejich spotřebu paliva. Dnes je na trhu mnoho výrobců krbových kamen, avšak se mezi sebou podstatně liší.

Plánujete pořízení krbových kamen nebo krbu? Doporučujeme se zaměřit na kvalitu kamen a jejich spotřebu paliva. Dnes je na trhu mnoho výrobků a výrobců kamen či krbových vložek, avšak se mezi sebou podstatně liší. V čem? Nejdůležitější jsou 3 základní body.

  1. Kvalita - levné produkty jsou většinou velmi nekvalitní
  2. Spalování - velké rozdíly ve spotřebě paliva. Za 1 topnou sezónu mohou být rozdíly v kubíkách dřeva.
  3. Čistota skla - méně kvalitní produkty většinou nemají správně vyřešen "oplach" skla. Vždyť také proto si pořizujeme krbová kamna, abychom měli možnost vidět oheň!

Samozřejmě, pokud chceme, aby krbová kamna nebo krby splňovali tyto požadavky, musíme počítat s vyšší investicí, než je tomu u produktů ze železářství nebo obchodních řetězců. Investice vložené do kvalitního výrobku se paradoxně velmi rychle vrátí na spotřebě paliva a ušetřeného času starostmi o přípravu dřeva.

Krbová kamna německé firmy HARK tyto požadavky víc než splňují. Kamna v Německu vyhrála nezávislý spotřebitelský test - Warentest (u nás podobný D-test).

V tomto nezávislém testu byla kamna hodnocena v kategoriích:

  • účinnost
  • ekologie
  • obsluha
  • zpracování a kvalita
  • bezpečnost

Tato vítězná kamna používájí stejné topeniště jako ca. 70 % krbových kamen HARK. Můžete si tedy vybrat krbová kamna se stejným "vítězným" topeništěm, a přesto odlišná designem! Výběr krbových kamen naleznete na našich stránkách.


Krby & kamna FORTELL s.r.o.
logo Krby & kamna FORTELL s.r.o.

Jsme výhradními dovozci krbů a krbových kamen HARK do ČR. Nabízíme kvalitní a moderní krby, krbová kamna, kachlová kamna, krbové vložky a kachlové sporáky. Poskytujeme poradenství při výběru krbů a krbových kamen. Nabízíme přes 1000 modelů krbů a kamen. ...

 
 
Reklama