Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Tepelná čerpadla budou muset mít energetické štítky

Volba způsobu vytápění rodinného domu či bytu je otázkou ekonomickou, ekologickou i legislativní. Majitelé novostaveb, ale i starších rekonstruovaných domků, při výběru zdroje tepla často sáhnou po tepelném čerpadle.

Tento způsob vytápění je téměř bezpracný a bezúdržbový. Pro majitele nemovitosti znamená možnost získat dotaci na pořízení čerpadla z programu Nová zelená úsporám 2015 až do výše padesáti procent celkových nákladů. Kromě toho, po uvedení do provozu bude majitel platit za spotřebovanou elektřinu zvýhodněnou sníženou cenu.

Od konce září letošního roku budou muset tepelná čerpadla, stejně jako jiné elektrické spotřebiče, splňovat určitá pravidla. Jedním z nich je minimální hodnota sezónní energetické účinnosti vytápění, která se bude nadále zpřísňovat. Od 26. záři bude muset být každé tepelné čerpadlo opatřeno energetickým štítkem. Podle něj by měl zákazník rychleji a snadněji určit, jaký výrobek kupuje.

Bližší informace se dozvědí návštěvníci na letošním, v pořadí již šestém, veletrhu vytápění, alternativních zdrojů energie a vzduchotechniky - na veletrhu FOR THERM.

Své výrobky zde představí více jak 130 českých i zahraničních vystavovatelů na ploše větší než 6 000 m2. Organizátoři také připravili pro návštěvníky zajímavý doprovodný program. Přednášky o kondenzačních kotlech, rekuperaci, biomase, o tepelných čerpadlech, krbech a kamnech, budou volně přístupné všem zájemcům. Na letošním veletrhu vytápění, alternativních zdrojů energie a vzduchotechniky FOR THERM uvidí návštěvníci také soutěž mladých kamnářů, připravenou ve spolupráci s Cechem kamnářů České republiky.

Z oblasti tepelných čerpadel se na připravovaném veletrhu FOR THERM představí například společnosti Acond, AC HEATING, Bosch, Master Therm, NIBE, PZP HEATING, Regulus, Revel, STIEBEL ELTRON, Tepelná čerpadla AIT, TEPELNÁ ČERPADLA IVT, VAILLANT. Šestadvacátý ročník mezinárodního stavebního veletrhu FOR ARCH, včetně současně probíhajících veletrhů FOR THERM, FOR WOOD, BAZÉNY, SAUNY & SPA a FOR WASTE & WATER, se uskuteční v areálu PVA EXPO PRAHA v Letňanech od 15. do 19. září 2015.


ABF, a.s.
logo ABF, a.s.

Společnost ABF, a.s. patří již od počátku 90. let mezi nejvýznamnější organizátory výstav a veletrhů v České republice. Svými veletrhy vytváří prostředí pro prezentaci nejnovějších výrobků, technologií a služeb. Během doby se naše veletrhy staly místem pro ...

 
 
Reklama