Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Systém komínových šachet compact

Výrobce komínových systémů CIKO uvádí na trh systém komínových šachet compact, skládající se z šachetních prvků vyrobených ze silikátových požárně-odolných desek.

V kombinaci s jednovrstvým nerezovým systémem complex E vzniká ucelený komínový systém splňující požární odolnost 90 minut (L90/EI90).

Systém komínové šachty eka compact L90 se skládá z průmyslově vyráběných šachetních prvků, které v kombinaci s jednovrstvým nerezovým systémem complex E vytváří ucelený komínový systém. Toto provedení dosahuje požární odolnosti 90 minut (EI90).

Základní prvky systému jsou vyrobeny ze silikátových požárně-odolných desek se sílou stěny 40mm. Při jejich instalaci se využívají vnitřní aretační prvky, které usnadňují a zrychlují montáž. Možné je svislé, vodorovné a s použitím kolen i šikmé vedení. Komínové šachty nacházejí použití jak v nových stavbách, tak při sanacích spalinovodů. Dvouplášťový systém komínové šachty s nerezovou komínovou vložkou je určen k napojení spotřebičů topný olej, plyn nebo tuhá paliva. Tepelná izolace komínové vložky není nutná, ale pro snížení ochlazování komínové vložky a tím ochranu proti kondenzaci je doporučena. Šachta je třeba chránit před povětrnostními vlivy, pro nadstřešní část se proto používá třívrstvý nerezový nástavec nebo speciální ukončovací hlavice.


CIKO s.r.o.
logo CIKO s.r.o.

Výrobce a dodavatel keramických a nerezových komínových systémů CIKO, které nabízí řešení pro odkouření libovolného spotřebiče a všechny druhy paliv. Kromě vlastních komínů nabízíme rovněž parotěsné prostupy CIKO STOPER pro bezpečné zabudování komínu do ...

 
 
Reklama