Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Inteligentní systém EKOREG Snížení nákladů na vytápění domů

Přestože jsou bytové domy v České republice postupně zateplovány, stále z nich z důvodu nedostatečné regulace vytápění uniká velké množství tepla. Patentovaný systém EKOREG – BXC tento problém řeší a snižuje náklady na teplo.

Každý z nás je v domácnosti zvyklý využívat termostatické ventily k úpravě vytápění a tím i vnitřní teploty. Z pohledu regulace vytápění však toto řešení nemusí být dostačující – nezohledňuje například teplo proudící ze stupaček nebo časté otevírání oken.

Inteligentní systém EKOREG – BXC se instaluje přímo na vstupu do topné soustavy, kde využívá zpětné vazby z vytápěného objektu. Na rozdíl od stávajících řešení nepracuje pouze s externí teplotou, ale bere v potaz také vnitřní a vnější tepelné zisky. Díky tomu EKOREG – BXC monitoruje skutečnou aktuální spotřebu tepla v objektu a po zohlednění venkovní teploty koriguje teplotu přívodní vody, která objekt vytápí. To vede v konečném důsledku ke snížení spotřeby energií.


E.ON Česká republika, s.r.o.
logo E.ON Česká republika, s.r.o.

Skupina E.ON je tradičním partnerem české energetiky. Na českém trhu působíme od roku 1998. Dodáváme elektřinu 1,2 milionu zákazníků a zemním plynem zásobujeme více než 220.000 zákazníků, a to převážně v jižních Čechách a na jižní Moravě.

 
 
Reklama