Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

NOVINKY ve vytápění, chlazení a větrání s rekuperací na veletrhu FOR THERM

ve stánku Zehnder, hala 4, č. 4C12

Vše v pravém úhlu. Nový koupelnový radiátor Zehnder Impa.



Společnost Zehnder představuje nový koupelnový radiátor Zehnder Impa, pro který je charakteristický jednoduchý pravoúhlý tvar. Jeho konstrukce se skládá z přesných, dokonale svařených ocelových vodorovných (20 × 20 mm) a svislých (40 × 40 mm) sběrných trubek čtvercového průřezu. Předností radiátoru Zehnder Impa je větší vzdálenost od zdi, díky čemuž lze na něj snadněji zavěšovat ručníky a osušky. Další vychytávkou je upevnění radiátoru ke zdi pomocí nenápadných kovových konzolí, které jsou skryté za svislými sběrnými trubkami, ve shodném čtvercovém provedení, a nic tak nebrání pohodlnému zavěšení ručníků.

 

Štíhlý a výkonný koupelnový radiátor s atraktivním tvarem




Nová generace designových radiátorů Zehnder Vitalo přesvědčuje puristickým vzhledem i zpracováním vysoce hodnotných materiálů jako je hliník, měď a grafit s vysokou tepelnou vodivostí a tím rychlým předávání tepla. Hloubka pouhých 16 mm, o více než 50 % nižší hmotnost než běžná tělesa – snadná manipulace, rychlá montáž. Radiátor získal mnoho ocenění vč. Zlaté medaile na veletrhu IBF Brno 2014.

 

http://www.zehnder.cz/radiatory/Koupelnove-radiátory,vitalo,282,product4127900.html

Systém větrání s rekuperací speciálně navržený pro byty


Nový kompaktní systém větrání Zehnder pro byty až do 120 m2. Větrací jednotka Zehnder ComfoAir 180 s malými rozměry se pohodlně vejde do každé kuchyňské skříňky nebo koupelny. Inovativně tvarované prvky pro rozvod vzduchu využijí místo nad kuchyňskou linkou. Přivádějí čerstvý a odvádějí spotřebovaný vzduch pouze jedním otvorem ve fasádě díky speciálně tvarované venkovní mřížce. V jednotce se zrekuperovaný, tj. předehřátý nebo předchlazený čerstvý čistý vzduch rozvede do jednotlivých pokojů. K tomu vhodně poslouží ploché, uvnitř hladké a vysoce hygienické trubky, ukryté do 10 cm sníženého stropu v chodbě. Vše navíc jednoduše a rychle. Výsledkem je příjemné klima ve Vašem bytě, trvale čerstvý čistý vzduch, v zimě navíc zvlhčený, úspora nákladů na vytápění 30–50 %, domov bez plísní, víření prachu, venkovního hluku a alergenů.



 

Prvotřídní větrací jednotka s rekuperací bez potrubních rozvodů


Na veletrhu For THERM 2014 má svojí premiéru nová decentrální jednotka Zehnder ComfoAir 70 s rekuperací tepla a vhkosti, trvale zabezpečující čerstvý čistý vzduch pro jednu místnost nebo malý byt. Instaluje se přímo na obvodovou zeď a nevyžaduje žádné potrubní rozvody. Čerstvý vzduch se nasává a vydýchaný odvádí pouze jedním otvorem ve zdi. Jednotka má vysokou kvalitu značky Zehnder, elegantní design, nízkou hlučnost (neboť ventilátory jsou umístěné ve zdi), je snadno obsluhovatelná LED displejem, umožňuje napojení druhé místnosti. Standardně je dodávána s entalpickým výměníkem, příjemně zvhčující vzduch v zimě, zabraňující vzniku kondenzátu. Můžete ji využít v novostavbě i při rekonstrukci. Kromě trvalého vyvětrání uspoříte náklady na vytápění, snížíte prašnost a zamezíte vzniku plísní ve Vašem bytě.
Zdravé bydlení = snadno & kvalitně!

 

Ucelený stropní systém pro vytápění a chlazení

Systém ocelových stropních sálavých desek Zehnder Alumline poskytuje ten nejkomfortnější způsob vytápění a rovněž chlazení v kancelářích, kongresových místnostech, školách apod. Vytápění formou sálání je velice příjemné, bez nepříjemného proudění vzduchu, hluku, s rychlou reakcí, snižuje náklady na vytápění až o 40 % a nezabírá místo na stěnách nebo podlaze. Systém Zehnder Alumline tvoří aktivní topné a neaktivní stropní desky, které se vkládají do rastrových stropů se závěsnou „T“ kontrukcí. Dodávají se s hladkým nebo perforovaným povrchem pro pohlcování hluku, v bílé nebo jiných barvách, umožňují vestavění světel, hlásičů požárů nebo přívodů čerstvého vzduchu. Rozměry desek 600 × 600/ 1200/ 1800/ 2400/ 3000 mm umožňují velkou variabilitu uspořádání. Mají topný výkon 190 W/m2t 24 K) a chladicí výkon 100 W/m2t 10 K). Zehnder Alumline = komfortní vnitřní klima.




Ventilátory pro dokonalé odvedení vlhkosti z koupelen

Zehnder ZCV2 představuje ventilátor nové generace s decentním designem pro nepřetržitý provoz a dokonalé odvětrávání koupelen, WC nebo kuchyní, pro nástěnnou i stropní instalaci. Nabízí nejekonomičtější a přitom nejúčinější odvětrávání. Snížená hlučnost (10,1–23,5 dB), nerušící v noci, zanedbatelná tepelná ztráta a spotřeba energie (1,1–4,1 Watt) a vysoký výkon (až 83 m3/hod) jsou dosažené díky jedinečné technologii „SMART“ s ovládáním dle vlhkosti. Snadno přístupný ovládací panel, skrytý pod vrchním krytem, umožňuje volbu větrání pro koupelnu nebo kuchyni, individuálně zvýšit nebo snížit intenzitu větrání pro stálý i zesílený provoz, aktivovat časovač a vlhkostní čidlo a více se o nic nestarat. Ventilátor bude mít vlhkost pod kontrolou.





 

Zehnder Group Czech Republic s.r.o. • Pionýrů 641 • 391 02 Sezimovo Ústí II
M 731 414 443 • T: 383 136 222 • info@zehnder.cz • www.zehnder.cz


Zehnder Group Czech Republic s.r.o.
logo Zehnder Group Czech Republic s.r.o.

Společnost Zehnder nabízí - designové radiátory pro koupelny a obytné prostory, systémy řízeného větrání s rekuperací tepla, teplovodní stropní sálavé panely.