Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Kotel na dřevo ATMOS - zkušenosti a recenze po 18ti letech provozu

Jaký kotel na dřevo? Zákazníci firmy SETOP si na to odpověděli sami - nejlepší kotel na dřevo je Atmos.

Před 18ti lety jsme našemu zákazníkovi z malé obce Račice u Vyškova osadili kotel Atmos na spalování kusového dřeva, tehdy ještě zastaralým způsobem s čtyřcestným ventilem a jedním termostatem na spuštění čerpadla. Celých 18 let jsme byli v kontaktu při pravidelných prohlídkách a spolehlivý kotel sloužil až do tohoto roku bez jediné závady. Bohužel po 18ti letech prorezivěl.

Zákazník byl s kotlem a firmou SETOP natolik spokojený, že se na nás obrátil znovu a požádal o instalaci nového kotle. Po vyhodnocení všech možností byl jasnou volbou opět úsporný kotel na dřevo Atmos.

Naše firma firma novou instalaci provedla o generaci dokonaleji než před 18 lety. Kotel je dle ČSN EN 303-5 zařazen do třídy 3 a je šetrný pro životní prostředí. Těleso kotle je vyrobeno jako svařenec z kvalitních ocelových plechů o tloušťce 8 až 3 mm. Za kotlem je osazen mísící ventil Ladomat 22, pro docílení minimální teploty vratné vody do kotle 65 °C s úsporným čerpadlem. Ke spuštění primárního čerpadla v Ladomatu 22 dochází automaticky po natopení vody v primárním kotlovém okruhu. Po zvýšení teploty o dalších 5 °C je spuštěno sekundární oběhové čerpadlo do topného okruhu. Vše probíhá automaticky a po vyhoření paliva je kotel schopen z naakumulované energie běžet až hodinu než vychladne a regulace sama vypne obě čerpadla.

Posun v regulaci a kvalitě kotle na dřevo Atmos je obrovský, Ladomat sám dávkuje teplo do domu, ochrana minimální teploty zpětné vody do kotle je zajištěna.

Spokojenost zákazníka je na prvním místě a nejlepší odměnou je stále se vracející zákazník i po 18ti letech.

Pokud máte zájem o topení dřevem, neváhejte a obraťte se přímo na nás.

SETOP s.r.o., Brněnská 83, 664 61, Holasice
obchod@setop.cz, tel. 606 745 711


SETOP s.r.o.
logo SETOP s.r.o.

Kompletní služby v oboru VODA, TOPENÍ, PLYN, INŽENÝRSKÉ SÍTĚ. Zpracujeme projekty topení a kotelen. Provádíme topenářské, instalatérské práce. Dodáváme tepelná čerpadla, kotle, ohřívače, podlahové topení, solární systémy.

 
 
Reklama