Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Samoregulační inteligentní topné kabely

Samoregulační topné kabely pro použití v novostavbách i rekonstrukcích - ochrana proti zamrzání. V průmyslu se samoregulační kabely používají ohřev potrubí a nádob na provozní teploty.

Použití samoregulačních topných kabelů v bytové výstavě:

Samoregulační topné kabely se čím dál více používají ve výstavbě jako ochrana proti zamrzání okapů a potrubí. Samoregulační topné kabely se mohou instalovat jak na plastové tak na kovové potrubí. Fixace samoregulačních topných kabelů se provádí samolepící AL páskou, která zajistí fixaci samoregulačního kabelu na potrubí a zároveň zajistí lepší přenos tepla z topného kabelu na potrubí. Na ochranu potrubí proti zamrzání se ve většině případů používají topné kabely s výkonem 10-17 W/m. Pro správnou funkci vytápění musí být potrubí zaizolovány tepelnou izolací.

Použití samoregulačních topných kabelů jako ochrana proti zamrzánání okapů:

Samoregulační topné kabely postupem času čím dál víc vytlačují "klasické"topné kabely. Pro tyto aplikace se používají topné kabely s výkonem 18-40W/m. Výhoda samoregulačních kabelů je ta, že tzv. na sucho /když samoregulační topné kabely nemají kontakt se něhem/ topní na nižší výkon. Když začne sněžit a topný kabel má kontakt se studenou vodou, tak skokově zvýší svůj výkon.

Použití samoregulačních kabelů v průmyslu:

V průmyslových aplikacích se používají speciální samoregulační topné kabely, které musejí splňovat náročné podmínky pro použití ve výbušných prostorách SNV, v prostorách s vlivem chemických látek, na potrubí s vysokou provozní teplotu převyšující 200°C apod. Máme k dispozici samoregulační topné kabely pro veškeré uvedené aplikace a naše firma disponuje oprávněním pro montáže v prostorách s nebezpečím výbuchu do 1000V.


Elmaterm s.r.o.
logo Elmaterm s.r.o.

Instalujeme tepelná čerpadla, klimatizace a fotovoltaické elektrárny včetně nabíjecích stanic pro elektromobily. Dále dodáváme samoregulační topné kabely a topné rohože. Instalujeme vytápění okapů a střech, dále ohřev potrubí a venkovních ploch proti ...

 
 
Reklama