Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

5 pomůcek k bezpečnému provozu krbových kamen

Krbová kamna jsou zdrojem tepla a domácí atmosféry. Patříte-li mezi majitele „ohně pod kontrolou“, poohlédněte se po pomůckách, které vám zaručí nadvládu nad jinak nezkrotným živlem.

Obsluha krbových kamen předpokládá manipulaci se dřevem v komoře kamen. Pořiďte si následující pomůcky od HS Flamingo:

  • Krbové nářadí - poslouží i jako hezká dekorace.
  • Zápalky - dlouhé zápalky neodmyslitelným pomocníkem vaší podzimní pohody.
  • Kominík - funguje na chemické bázi a pomůže vám s vyčištěním sazí z komína. Slouží ke spalování sazí a smolných usazenin v ohništi a kouřovodech. Pozor ale, to neznamená, že byste neměli pozvat každý rok kominíka na kontrolu a revizi komínu.
  • Čistič krbových skel - sklo krbových kamen by nemělo být výjimkou v čistotě
  • Podpalovač – dřevitá vlna - pomůcka, která urychlí a usnadní první zážeh. Do krbu postačí vložit opravdu malé množství této dřevité vlny a oheň je na světě. Podpal díky silnému plameni zaručeně podpálí dřevo nebo rozpálí dřevěné uhlí. Celý proces je bez zápachu a bez škodlivých zplodin. Pozor jen na zajištění dostatečného přívodu čerstvého vzduchu k ohni.



HS Flamingo s.r.o.
logo HS Flamingo s.r.o.

Společnost HS Flamingo s.r.o. je českým výrobcem vysoce kvalitních krbových kamen a krbových vložek. Distribuce je vedena přes tři hlavní prodejní značky Flamingo, Aquaflam a Masterflamme. Jsme ryze českou společností se silným zázemím a dynamickým tahem ...

 
 
Reklama