Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Kotle Buderus v moderní administrativní budově Aviatica

Aviatica získala v 17. ročníku soutěže Best of Realty 1.místo v kategorii „Nová administrativní budova“. Kotelna tohoto úspěšného projektu je osazena kondenzačními kotli Buderus.

Administrativní budova Aviatica vznikla na území Waltrovky a je součástí rozsáhlého developerského projektu. Výstavba Aviaticy byla zahájena v prosinci 2013. Budova má celkovou velikost 27 000 m² pronajímatelných ploch a kromě moderních kancelářských prostor nabízí také základní služby občanské vybavenosti.

Developerem projektu Aviatica je česko-slovenská investiční skupina Penta Investments. Značka Buderus s tímto investorem zahájila úzkou spolupráci již při realizaci přechozího úspěšného projektu – administrativní budovy Florentinum v Praze.

Nové administrativní budovy certifikované dle hodnocení LEED vyžadují nasazení moderních technologií. Nejvyšší klasifikaci mezinárodního certifikátu LEED Platinum dosáhnou pouze budovy, které aplikují inovativní způsoby snižování energetické náročnosti a obstojí v celé řadě kritérií. Investor proto požadoval úsporné plynové kondenzační kotle a po náročném výběrovém řízení uspěla značka Buderus s kotli Logano plus GB402-545. Celkem byly instalovány čtyři kotle do kaskády s cílem zajistit optimální rozložení výkonu v průběhu celého roku. Kotle se vyznačují maximální účinností, tichým provozem a nízkými emisemi škodlivin. Kaskáda je optimálně řízena regulací Buderus, která komunikuje s nadřazeným regulačním systémem.



Buderus Česká republika
logo Buderus Česká republika

Výrobce a dodavatel nástěnných kondenzačních a stacionárních kotlů ve výkonech 1,9 - 1 200 kW. Palivo: zemní plyn, propan, extralehký topný olej. Zásobníkové ohřívače TV, regulační přístroje, solární systémy, tepelná čerpadla, kogenerační jednotky, otopná ...

 
 
Reklama