Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Novinka 2016 - kotle ROJEK PK U s ručním přikládáním na hnědé uhlí

České kotle ROJEK PK 20U, PK 25U, PK 30U se zařadí mezi kotle s ručním přikládáním na hnědé uhlí splňující parametry EKODESIGNU. Dotované kotle ROJEK PK U se zárukou dostupnosti náhradních dílů a servisu.

Kotle ROJEK PK 20U, PK 25U, PK 30U

Novinka ROJEK 2016, kotle ROJEK PK 20U, PK 25U, PK 30U se zařadí mezi kotle s ručním přikládáním na hnědé uhlí splňující parametry EKODESIGNU.

  • Spalování hnědého uhlí Ořechu 1 nebo Kostky a doplňkově kusového dřeva.
  • Jednoduchá, časově nenáročná obsluha, údržba a nízké provozní náklady.
  • Minimální emisní zátěž pro okolí a vysoká účinnost.
  • Moderní design, moderní konstrukce výměníku.
  • Kotle ROJEK PK 20U, PK 25U, PK 30U se řadí mezi kotle s ručním přikládáním na hnědé uhlí splňující parametry EKODESIGNU.
  • Čištění výměníku je snadné a to pomocí ovládací páky a čisticích spodních dvířek, které jsou přístupny z vnější strany (možno mít pravé (standard) či levé provedení čistící páky).
  • Kotle splňují požadavky normy ČSN EN 303 – 5 a zároveň navíc splňují nejpřísnější požadavky na EKODESIGN (hodnoty emisí a sezónní účinnosti) dle Nařízení komise (EU) č. 2015/1189 při spalování hnědého uhlí.
Kotle ROJEK PK U splňují požadavky normy ČSN EN 303 – 5 a zároveň navíc splňují nejpřísnější požadavky na EKODESIGN (hodnoty emisí a sezónní účinnosti) dle Nařízení komise (EU) č. 2015/1189 při spalování hnědého uhlí
Kotle ROJEK PK U splňují požadavky normy ČSN EN 303 – 5 a zároveň navíc splňují nejpřísnější požadavky na EKODESIGN (hodnoty emisí a sezónní účinnosti) dle Nařízení komise (EU) č. 2015/1189 při spalování hnědého uhlí
  • Kotle jsou řízeny elektronickou jednotkou, kde regulace hoření je řízena metodou zPID. Ta využívá měření teploty vody v kotli a teploty spalin. Na základě toho reguluje otáčky ventilátoru. Práce ventilátoru je nepřetržitě řízená a jeho otáčky se mění podle aktuálně naměřených hodnot teploty ÚT, teploty spalin a dalších parametrů a jejích rozdíl vůči zadaným hodnotám. Použití regulace s čidlem teploty spalin, přináší úspory paliva do 13 %. Teplota ÚT je velice stabilní, což prodlužuje životnost výměníku (kotle). Kontrola teploty spalin snižuje emise prachu a škodlivých plynů. Tato regulace umožňuje využít větší množství energie obsaženou ve spalinách pro ohřev vody.

ROJEK a.s.
logo ROJEK a.s.

Společnost ROJEK vyrábí teplovodní kotle na ruční přikládání, teplovodní kotle s automatickou dodávkou paliva, lehké dřevoobráběcí stroje (HOBBY), kombinované profesionální dřevoobráběcí stroje a klasické dřevoobráběcí stroje.

 
 
Reklama