Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Kotle pro projekty s certifikací LEED Platinum

Administrativní centrum Florentinum je jedním z mála projektů, které se u nás mohou pochlubit ziskem nejvyšší úrovně certifikátu LEED Platinum. K úspornému provozu objektů přitom výrazně napomáhá technologie vytápění, jehož základem je kotelna s kaskádou stacionárních kondenzačních kotlů od Buderusu.

Centrum Florentinum je největším administrativním projektem v Praze roku 2013. Při náročném výběrovém řízení byly vyžadovány ekologické úsporné kondenzační kotle, nadstandardní záruka a komplexní služby v podobě záručního a pozáručního servisu. Florentinum je třetím administrativním projektem v Česku, který získal certifikaci LEED Platinum. Nejvyšší klasifikaci mezinárodního certifikátu LEED Platinum dosáhnou pouze budovy, které aplikují inovativní způsoby snižování energetické náročnosti a obstojí v celé řadě kritérií. Tato náročná kritéria splnily stacionární kondenzační kotle Logano plus SB745-800. Celkem byly dodány 4 kotle s nízkoemisními přetlakovými hořáky o celkovém výkonu 3200 kW. Pravidelný servis a údržbu zajišťuje servisní oddělení Buderus. Provozovatel je s kotli plně spokojen, protože se dosáhlo očekávaného úsporného provozu a byla potvrzena garantovaná technická data.


Buderus Česká republika
logo Buderus Česká republika

Výrobce a dodavatel nástěnných kondenzačních a stacionárních kotlů ve výkonech 1,9 - 1 200 kW. Palivo: zemní plyn, propan, extralehký topný olej. Zásobníkové ohřívače TV, regulační přístroje, solární systémy, tepelná čerpadla, kogenerační jednotky, otopná ...

 
 
Reklama