Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Teplá voda ohřívaná sluncem, úspora provozních nákladů

Být energeticky soběstačným je snem snad každého. Místní klimatické podmínky tomu sice příliš nakloněny nejsou, ale přesto existují objekty, které si alespoň část energie vyrábějí samy, tak jako bytový dům v Tomanově ulici v Lounech.

Hlavní předností použitého kombinovaného systému výroby tepla od Buderusu je především jednotná platforma všech komponentů a jejich dokonalá vzájemná komunikace.

Bytový dům se nachází ve městě Louny v Tomanově ulici. Novým zdrojem tepla pro vytápění a ohřev teplé vody je kaskáda dvou stacionárních kondenzačních kotlů Logano plus GB212-50 kW. Pro ohřev teplé vody je na ploché střeše domu umístěno ve dvou kolektorových polích celkem 20 deskových solárních kolektorů Logasol SKN4.0. V technické místnosti nalezneme šest zásobníků teplé vody Logalux SU500, které slouží pro předehřev od solárního systému a pro dohřev teplé vody z plynových kotlů. Celý systém kaskády kotlů, otopných okruhů a solárního systému je řízen inteligentní regulací Buderus Logamatic řady 4000.


Buderus Česká republika
logo Buderus Česká republika

Výrobce a dodavatel nástěnných kondenzačních a stacionárních kotlů ve výkonech 1,9 - 1 200 kW. Palivo: zemní plyn, propan, extralehký topný olej. Zásobníkové ohřívače TV, regulační přístroje, solární systémy, tepelná čerpadla, kogenerační jednotky, otopná ...

 
 
Reklama