Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Slunce uzdravuje, a to i v přeneseném slova smyslu

Spotřeba teplé vody ve zdravotnických zařízeních bývá obrovská, což při rostoucích cenách energií přidělává vrásky na čele vedení nemocnic. Tam, kde je to možné, se proto vyplatí instalovat solární kolektory a po větší část roku pokrýt potřebu tepla na přípravu teplé vody využitím energie slunce. Manažerům nemocnic se potom lépe dýchá.

Na budově v areálu nemocnice v Přerově je nově umístěn solární systém Buderus pro ohřev teplé vody. Na ploché střeše se nalézá celkem 25 vysoce výkonných vakuových trubicových kolektorů Logasol SKR s celkem 180 trubicemi. V technické místnosti v suterénu je umístěna kompletní stanice Logasol KS0150 s integrovaným solárním oběhovým čerpadlem, která zajišťuje oběh solární kapaliny v potrubí o celkové délce 140 m. Díky vysoké potřebě teplé vody během celého dne pracuje solární systém s vysokou účinností a zajišťuje provozovateli velké úspory.


Buderus Česká republika
logo Buderus Česká republika

Výrobce a dodavatel nástěnných kondenzačních a stacionárních kotlů ve výkonech 1,9 - 1 200 kW. Palivo: zemní plyn, propan, extralehký topný olej. Zásobníkové ohřívače TV, regulační přístroje, solární systémy, tepelná čerpadla, kogenerační jednotky, otopná ...

 
 
Reklama