Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Reference, o které sní každý výrobce plynových kotlů

Je těžko představitelné, že by mohl být Centrální areál podzemního zásobníku plynu vytápěn něčím jiným než zemním plynem. Ačkoliv toho zde mají opravdu dostatek, byl požadavek na úsporný provoz vytápění jedním z prioritních kritérií při výběru dodavatele. Prestižní zakázku nakonec získal Buderus.

Malebné městečko Štramberk v podhůří Beskyd je rozloženo na svazích Zámeckého vrchu a Bílé hory. Centrální areál podzemního zásobníku plynu se nachází 2 km jihovýchodně od města. Po rekonstrukci kotelny je novým zdrojem tepla pro vytápění, ohřev teplé vody a pro technologii tohoto areálu kaskáda dvou stacionárních nízkoteplotních litinových kotlů Logano GE615-1200 kW. Kotle byly doplněny ke stávajícímu litinovému kotli Logano G334-130 kW, který je již v areálu několik let provozován. Celý systém tří kotlů a otopných okruhů je řízen vyspělou regulací Buderus Logamatic řady 4000.


Buderus Česká republika
logo Buderus Česká republika

Výrobce a dodavatel nástěnných kondenzačních a stacionárních kotlů ve výkonech 1,9 - 1 200 kW. Palivo: zemní plyn, propan, extralehký topný olej. Zásobníkové ohřívače TV, regulační přístroje, solární systémy, tepelná čerpadla, kogenerační jednotky, otopná ...

 
 
Reklama