Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Podmínkou optimálního řízení je kvalitní regulace

Čím rozsáhlejší a různorodější areál, tím náročnější jsou požadavky na kvalitu a spolehlivost řízení technologických procesů v oblasti vytápění a přípravy teplé vody. Výhodou samozřejmě je, když využité komponenty nejenže splňují nejpřísnější kritéria, ale ještě jsou založena na shodné bázi.

Fakulta tělesné kultury je sice součástí svazku Univerzity Palackého teprve od roku 1991, studium tělesné výchovy v Olomouci má ovšem delší tradici. Areál fakulty se rozkládá na západním kraji Olomouce – v části Neředín. Na konci roku 2014 se přistoupilo k rekonstrukci původní plynové kotelny. Tato kotelna je zdrojem tepla pro budovu děkanátu, koleje, menzu a další budovy v areálu fakulty. Novým úsporným zdrojem tepla je kaskáda tří stacionárních nerezových kondenzačních kotlů Logano plus SB745-1200 s nízkoemisními přetlakovými hořáky Weishaupt.

Pro ohřev teplé vody je instalována dvojice zásobníků Logalux SU1000. Kaskáda kotlů je optimálně řízena regulací Buderus Logamatic řady 4000, která je napojena na nadřazený systém měření a regulace.


Buderus Česká republika
logo Buderus Česká republika

Výrobce a dodavatel nástěnných kondenzačních a stacionárních kotlů ve výkonech 1,9 - 1 200 kW. Palivo: zemní plyn, propan, extralehký topný olej. Zásobníkové ohřívače TV, regulační přístroje, solární systémy, tepelná čerpadla, kogenerační jednotky, otopná ...

 
 
Reklama