Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Historická budova s moderní kotelnou

Rekonstrukce technologických systémů v budovách postavených v meziválečném období vyžadují speciální přístup. Zvláštní pozornost je třeba věnovat energetické účinnosti výroby tepla, protože pasivní úspory tepla jsou v této skupině objektů prakticky neproveditelné. Soudě podle spokojenosti investora, v budově Vrchního soudu se to povedlo.

Tuto historickou budovu z roku 1933 nalezneme na Praze 4 nedaleko magistrály a stanice metra Pražské povstání. V současnosti v ní sídlí dvě státní instituce, Vrchní soud v Praze a Vrchní státní zastupitelství. Budova proslula zejména některými soudními procesy, ať už to byly procesy lidového soudu s K. H. Frankem a některými kolaboranty po 2. světové válce, tak i neblaze proslulé vykonstruované soudní procesy s Dr. Miladou Horákovou, Rudolfem Slánským a dalšími. Tepelný komfort v budově zajišťuje kaskáda tří stacionárních kondenzačních kotlů Logano plus GE615-645 kW. Jedná se o litinové článkové kotle vybavené externím kondenzačním spalinovým výměníkem tepla a nízkoemisními přetlakovými hořáky.


Buderus Česká republika
logo Buderus Česká republika

Výrobce a dodavatel nástěnných kondenzačních a stacionárních kotlů ve výkonech 1,9 - 1 200 kW. Palivo: zemní plyn, propan, extralehký topný olej. Zásobníkové ohřívače TV, regulační přístroje, solární systémy, tepelná čerpadla, kogenerační jednotky, otopná ...

 
 
Reklama