Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Pokrok nezastavíš, ani ve vytápění

Ostravský region je úzce spjat s těžebním průmyslem, takže první volbou při řešení vytápění bylo vždy uhlí. Ekologie a efektivita výroby tepla ale mění zažité stereotypy. Příkladem budiž ZŠ v Klimkovicích, která nedávno prodělala omlazovací kůru. Ta se dotkla nejen fasády objektu, ale především technologie vytápění.

Klimkovice jsou malé slezské město při jihozápadním okraji Ostravy na nejvýchodnějších výběžcích Nízkého Jeseníku. Budova základní školy ve městě prošla kompletní rekonstrukcí. Proběhlo zateplení fasáda školy, výměna oken a také kompletní rekonstrukce kotelny. Původní kotelna byla osazena kaskádou litinových kotlů na uhlí s ručním podáváním. Novým úsporným zdrojem tepla je kaskáda dvou stacionárních nerezových kondenzačních kotlů Logano plus SB625-240 s nízkoemisními přetlakovými hořáky Weishaupt. Zajímavostí je, že hořáky jsou uzpůsobeny pro nasávání spalovacího vzduchu z venkovního prostředí (spotřebič typu C). Kaskáda kotlů je řízena regulací Buderus Logamatic řady 4000, která je napojena na nadřazený systém měření a regulace.


Buderus Česká republika
logo Buderus Česká republika

Výrobce a dodavatel nástěnných kondenzačních a stacionárních kotlů ve výkonech 1,9 - 1 200 kW. Palivo: zemní plyn, propan, extralehký topný olej. Zásobníkové ohřívače TV, regulační přístroje, solární systémy, tepelná čerpadla, kogenerační jednotky, otopná ...

 
 
Reklama