Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Snížení hluku tepelných čerpadel a kogeneračních jednotek

V dnešní době, kdy se i v bytových a panelových domech stávají tepelná čerpadla a kogenerační jednotky standardem, je snížení hlučnosti těchto zařízení důležitým tématem.

Předpisy EU ohledně maximální míru hluku v obytných zónách jsou velmi přísné. V praxi to znamená, že tlumení hluku u tepelných čerpadel a podobných zařízení se stává nutností. Bohužel tyto aplikace často trpí nedostatkem místa, a proto v nich nelze využít standardní tlumiče hluku.

Společnost Stavoklima s.r.o. přišla na trh s řešením – kompletním portfoliem pro snížení hlučnosti. Základním stavebním kamenem je protihluková žaluzie PHZE, která umožňuje velmi dobré tlumení hluku i při velmi malých prostorových nárocích - patentovaný výrobek zaručuje snížení hluku až o 20dB (A) na 400mm instalační hloubky. V případech, kdy je třeba hluk snížit ještě více nebo se jedná o venkovní jednotky, přistupujeme k návrhu protihlukových kontejnerů a akustických panelů.

Při návrhu žaluzií lze využít program AKUAIR, který umožňuje komplexní návrh odhlučnění, v podstatě jakéhokoliv zdroje hluku.



Stavoklima s. r. o.
logo Stavoklima s. r. o.

Výrobce a prodejce vzduchotechnických zařízení: vzduchových komfortních, designových a průmyslových clon, protihlukových žaluzií a systémů, příslušenství vzduchotechniky, vytápěcích jednotek, regulačních klapek atd.

 
 
Reklama