Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Sálavé podlahové radiátory před okny vytváří tepelnou clonu,která šetří náklady

Moderní architektura s proskleným opláštěním má efektivnější alternativu pro účinné vytápění interiéru v sálavé tepelné cloně, která zabrání chladnému sálání okna a vzniku chladných padajících proudů.

Do současné doby se nepříznivé tepelné vlastnosti prosklených plášťů u většiny budov řeší podlahovými konvektory, které využívají ke sdílení tepla přirozené nebo nucené konvekce. Vzestupné proudění ohřátého vzduchu z konvektoru však nezabrání padajícím chladným proudům tvořících se na povrchu chladného skla. Teplý vzduch z konvektoru se pouze smísí s chladným. Povrch prosklené stěny tak zůstává chladný a dále vyzařuje chlad do vytápěného prostoru. Následkem je nežádoucí snižování střední radiační teploty okolních ploch v místnosti a tím dochází ke snižování tepelné pohody. Abychom u tohoto způsobu vytápění předešli tepelné nepohodě, je nezbytné zvýšit teplotu vzduchu v místnosti, se kterou souvisí i vyšší náklady na vytápění.

Celý článek.


ELVL s. r. o.
logo ELVL s. r. o.

Výroba a prodej designových otopných těles a elektrických radiátorů BITHERM, trubkových koupelnových radiátorů v teplovodním i elektrickém provedení, elektrických sušáků ručníků, vysoušečů obuvi, elektrických topných těles s regulací vytápění a sušení.

 
 
Reklama