Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Součástí vítězného projektu jsou stanice LOGOtherm společnosti MEIBES

Prestižní ocenění Best of Realty - Nejlepší z realit letos získala olomoucká rezidence na Dlouhé. Systém vytápění a příprava teplé vody jsou v tomto projektu řešeny bytovými stanicemi LOGOtherm.

Prestižní ocenění Best of Realty - Nejlepší z realit letos získala olomoucká rezidence na Dlouhé. Systém vytápění a příprava teplé vody jsou v tomto projektu řešeny bytovými stanicemi LOGOtherm společnosti MEIBES s úsporným systémem vytápění a decentralizovanou přípravou teplé vody v jednotlivých bytových jednotkách.

LOGOtherm — šetří nejen energii, ale také prostor

Architekti rezidenci koncipovali jako bytové domy s velkým důrazem na úsporu energie a místa. Proto pro svůj projekt zvolili bytové stanice společnosti MEIBES, LOGOtherm standard. Díky malým rozměrům jsou umístěny do instalační šachty nebo do prodloužené přizdívky splachovacího systému toalety a nenarušují tak prostor k bydlení.

Bytová stanice LOGOtherm je určena k přípravě teplé vody a regulaci vytápění v jednotlivých bytech či nebytových jednotkách. Hlavním důvodem použití těchto stanic jsou zejména jejich rozměry a dále možnost umístění mimo obytný prostor. „Při současném trendu maximalizace obytného prostoru s minimální velikostí technického zázemí je použití stanice LOGOtherm z produkce společnosti MEIBES, tím nejlepším řešením, a proto jsme jej navrhli i do vítězného olomouckého projektu bytových domů na Dlouhé od firmy CAMA architekti, s.r.o. Stanice jsou chytře umístěny v instalačních šachtách a přizdívkách s revizními dvířky nad zabudovaným systémem splachování toalety. Nedochází tak k narušení interiéru bytu a stanice je zároveň dobře přístupná,“ uvedl Josef Pouba, vedoucí projekčního oddělení společnosti MEIBES.


Aalberts hfc CZ s.r.o. (Flamco/Comap)
logo Aalberts hfc CZ s.r.o. (Flamco/Comap)

Skupina Aalberts, Hydronic Flow Control: značky Flamco-Meibes-Simplex pokrývají široké spektrum inovativních systémů techniky zařízení budov od instalace u zdroje tepla přes jeho distribuci až po regulaci předávání. Společnost COMAP je expertem v systémech ...

 
 
Reklama