Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Spojování silnostěnných ocelových trubek lisováním „za studena“ i pro plynové instalace

Nové lisovací spojky Megapress G od firmy Viega jsou schváleny pro použití v rozvodech pro zemní plyn, kapalný plyn, topný olej, motorovou naftu, pro stlačený vzduch s příměsí oleje a pro technické plyny.

Prostřednictvím lisovacích spojek Megapress G, které jsou vyrobeny z ocelového materiálu 1.0308 se zinko-niklovým povlakem, je možno bezpečně spojovat černé, pozinkované, bezešvé, svařované, průmyslově lakované nebo epoxidovou pryskyřicí povrchově upravené ocelové trubky. Trubky se spojí ve vteřinách – tedy podstatně rychleji než je tomu u svařování.

  • Speciální profilový těsnící prvek z HNBR zajistí vždy potřebnou těsnost lisovaného spoje, a to i v případě, že povrch trubek je nerovný a hrubý.

  • Sortiment systému Megapress G zahrnuje více než 100 položek pro jmenovité světlosti od ½“ do 2“. Vedle oblouků a závitových přechodů jsou to i T-kusy, redukce, příruby, šroubení a víčka.

Aby se zabránilo případným záměnám s jinými systémy, lisovací spojky Megapress G mají na sobě žluté značení a jsou zabaleny ve žlutých sáčcích.

Dalším bezpečnostním prvkem jsou nálepky, které se nachází na každé lisovací spojce a které se po zalisování odstraní, aby bylo zřejmé, že spoj je zalisován.


Zalisování spojek se provádí prostřednictvím známých lisovacích nástrojů Viega. Kromě vzájemně sladěných lisovacích čelistí a lisovacích prstenců je součástí tohoto programu také praktický kufr s příslušenstvím. Kufr obsahuje tři lisovací čelisti od ½“ do 1“, tři lisovací prstence pro jmenovité světlosti 1¼“ až 2“ a jednu kloubovou tažnou čelist. Díky lisovacím prstencům je možno s lisovacími spojkami snadno pracovat i ve stísněných prostorách.


Viega s.r.o.
logo Viega s.r.o.

Společnost Viega s téměř 5000 zaměstnanci po celém světě patří k předním výrobcům instalační techniky v oblasti sanity a vytápění. Na trvalém úspěchu firmy se pracuje v deseti světových lokalitách. Výroba je soustředěna do čtyř výrobních závodů v Německu.

 
 
Reklama