Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Máme důkazy! Denostupňová metoda je spravedlivější

Měřiče tepla, porovnání teplotních senzorů a poměrových indikátorů. Výsledky vypracovala nezávislá správa nemovitostí eSpráva s.r.o. ve Zlíně. O výsledky porovnání bychom se s Vámi chtěli podělit.

Ve většině bytových domů se stále řeší, jaká metoda měření tepla je právě pro jejich dům nejlepší. Někteří se přiklání k měřičům tepla na radiátory, tedy poměrovým indikátorům, jiní zase prosazují denostupňovou metodu. Ale co je doopravdy spravedlivější? Dostalo se mi do rukou porovnání dvou stejných bytových domů, avšak jeden dům má namontované měřiče tepla na radiátorech a druhý využívá k měření tepla v bytech teplotní senzory, tedy denostupňovou metodu.
Tyto výsledky vypracovala nezávislá správa nemovitostí eSpráva s.r.o. ve Zlíně, kterou zastupuje Ing. Miroslav Gerych. O výsledky tohoto porovnání bychom se s Vámi chtěli podělit.
eSpráva s.r.o. spravuje několik bytových domů a mezi nimi jsou právě tyto dva objekty ve Zlíně, které pan Gerych po rozúčtování porovnal.

Na tomto obrázku vidíte porovnání bytů, které využívají k přerozdělení nákladů na teplo měřiče tepla na radiátorech, tzv. poměrové indikátory. Sám název napovídá, že indikátor pouze indikuje jakési dílky, které se musí ještě přepočítat korekčním koeficientem, který si někteří určují bez energetického auditu. Je to tedy jen další nicneříkající číslo.


Maddeo CZ s.r.o. - přesné vodoměry a měřiče tepla
logo Maddeo CZ s.r.o. - přesné vodoměry a měřiče tepla

Společnost Maddeo CZ s.r.o - přesné vodoměry a měřiče tepla a služby pro bytové domy, v roce 2017 rozšiřuje sortiment o další významné evropské značky, které vynikají svými významnými parametry a překonávají zažité standardy.

 
 
Reklama